mandag 1. januar 2018

Godt Nyttår

2018!

Med bilde fra fyrverkeriet over Fløya/Fjellheisen ønsker jeg alle bloggvenner et frydefullt og godt nytt nyttår.

 

Det er blitt få blogginnlegg i desember.

Her er noen stemningsbilder fra julen 2017:

 På romjulsbesøk hos min mamma på innlandet (Øverbygd) med skikkelig innlandsklima, vindstille og bikkjekaldt. Godt gammeldags romjulsvær :)


El-bilen brukte mye strøm i denne temperaturen. I Tromsø, 12 mil ut mot kysten, var det -6 grader.


Årets utgave av pepperkakehuset. Endelig fant jeg ut hvordan man lager ordentlig glasur! :)


 Det er liksom ikke så mye å skrive om i demsember. En veldig stille hagemånde og jeg har vært litt - ikke lei, men mer giddaslaus etter at de siste tre sommrene har vært forferdelig miserabel. Det går nok forbi, når lyset kommer tilbake og jeg begynner å så igjen.
Ja så ja - jeg MÅ virkelig begrense meg i år fordi bygging av drivhus står på plakaten - og det betyr at jeg på et tidspunkt blir uten drivhus (skal selge det andre til naboer lengre oppi gata), så jeg kan ikke ha for mye planter som trenger drivhusvarme hele sommeren. Det går nemlig ikke an å belage seg på å ha planter ute og tro at det skal bli tomater og agurker her.
Jeg får se hvordan jeg gjør det. Kanskje lager jeg meg et enkelt plastdrivhus eller noe sånt. Jeg får hjelp av snekkeren som var her i sommer og renoverte huset. Da tenker jeg det smelles opp på no time. Jeg kunne formelig se kiloene falle av skuldrene på min mann. Jeg tror han så mørkt på den oppgaven he he.

Hagen pr i dag er dekket av ca 1 meter snø - så vinterdynen er definitivt på plass. Vi har ikke hatt noe særlig barfrost denne vinteren og det har hittil ikke vært under -7 grader og lite vind. Jeg krysser fingrene! :)
Denne uka har jeg tatt meg fri hele uka (kan det siden jeg er selvstendig næringdrivende he he) og planen er å få hengt opp nye led "lysrør" i planterommet som ikke avgir så mye varme. Det har en tendens å bli litt for varmt nede på planterommet når alle lysrørene står på. Jeg fikk benyttet anledningen når vi hadde elektriker på besøk å få lagt opp masse stikkontakter der nede - så nå blir det mindre "spagetti" og mer orden.

Veldig utydelig, men her står Bonica med masse blomsterknopper i potte i boden under verandaen. Mørketid siden 21 november og mellom 0 og -6 grader.  Gleder meg til å plante den ut i hagen til sommeren.

Ha det fint! :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...