lørdag 5. november 2016

VINTERDYNEN

Vi har hatt nesten to uker med sol og barfrost, noe jeg alldeles ikke liker - barfrost altså! Været har vært nydelig men det betyr tæle ned til Kina og sen vår til våren. Jeg er redd for min sarte roser. Får håpe det hjelper å pakke de inn. Det tørket iallefall litt opp før frosten kom. Nå ser det ut som vinter, men det er bare rimfrost.

I år kom snøen til østlandet før Tromsø og Svalbard!!

Jordbærplantene på bildet får klare seg uten ekstrapleie, men stauder og roser får litt ekstra dyne sånn at de kommer tilbake neste år like sterkt.
Drivhuset er ferdigvasket og ryddet og potter stilt opp. Plantene har fått dyne over seg slik at de ikke rører på seg i sola - selv om den ikke varmer noe lenger.

 Rhododendron fryser og krøller bladene. Gleder meg til knoppene springer ut til våren :)

Alperipsen er først ute om våren og senest i seng om høsten. Flammentanzen min skal få enda litt mer over seg, men varmer seg nok mot veggen.


 Grønnsakshagen skal få en kraftig make-over neste sommer.

 Klematil Nelly Moser har fått litt dyne sammen med noen andre planter og roser som overvinter i drivhuset - uten varme.

Arsenal av vaskede potter og andre drivhusting. Bare å begynne til våren. Men nå er det vinter....
Skal så staudefrø jeg har samlet inn og sette de ut - og begynne å tenke på å så kjempeverbena, chili og paprika. Selv i Nord-Norge kan man bedrive haging nesten hele året. :))
Og så skal jeg kose meg med oversikten over rosene i Hesleberg gartneri og klekke ut hvilke jeg skal bestille til våren. YAY!!


2 kommentarer:

 1. Hei!
  Dette var det veldig morsomt å se og lese. Og ikke minst inspirerende. Jeg har også pakket inn planter for vinteren, men nå tenker jeg at må de må klare seg. Snøen er den beste dynen. Den er ganske ustabil her.
  Vi ses! Anne

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Anne!
   Snøen bruker å være ganske stabil her - vi snakker 1-1,5m på flatmark :), men i år har vi hatt laaang barmarksfrost og klimaet er barskt i utgangspunktet. Hyggelig at du fant noe inspirerende! :)
   Lena

   Slett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...