fredag 19. mai 2017

Mai

Hva som skjer i hagen og drivhuset nå.

 
Til tross for at temperaturen holder seg lav (mellom 5-10 grader på dagtid) er ting på vei opp av jorda omtrent før snøen har tint. Det er enda spennende å se hva som har overlevd vinteren og man oppdager hva som fungerer best for å få plantene til å trives best mulig.

Denn kuleprimulaen og aurikkelen står i et ventebed i en pallekarm, altså med god drenasje og er derfor mye tidligere enn de som står i vanlige bed på bakkenivå. Så egentlig bør jeg ha alle blomsterbedene opphøyet fra bakkenivå og med mye grus og pukk i bunnen. Plantene greier seg så utrolig mye bedre.

 

 
Martagon liljene har de feiteste spirene jeg har sett til nå. De er enorme!! Og de blir bare flere og flere. Det er så gøy!!

 

 

 

 

 

 Disse tulipanene kommer igjen år etter år. Tidlig blomstring i år. Bryr seg tydligvis ikke om været :)

 

 

 

Det gjør tydeligvis ikke disse heller. Hyacintene var de første ute å blomstre. De blir etterhvert dekket av peonene sånn at de kan få visne ned i fred.

 

 

 

Keiserkronene vokser og vokser og jeg gjødsler og gjødsler. Det skal iallefall ikke stå på næringa :)
I forkant er akeleiene også på tur opp.
  


Til venstre er Storkornvallen kommet et stykke på vei. Det trives godt i østveggen der den får ganske mye skygge i løpet av dagen. Til høyre har påskeliljene fått knopper klare til å blomstre.

 

 

DRIVHUSET.

 
 Har kjøpt stemor som jeg skal plante ut etterhvert. Selv om de tåler mye frost, så får man jo ingen glede av de sålenge det nesten er for kaldt til å være ute i hagen. De skal få kose seg litt inne enda. Rosa Alba Maxima har masse blomsterknopper og dufter alldeles sensasjonelt. Jeg kjøpte den såpass sent i fjor at jeg ikke kunne plante den ute. Den skal få seg en plass i hagen etterhvert. Blir nok å ta noen stiklinger av denne. Fantastisk duft. H7.Rosa Alexander McKenzie fikk stå i ei potte i drivhuset i vinter og skal også etterhvert få seg en plass i hagen. Har ikke blomstret enda, men rett før.Tagetes som jeg har sådd i år.
Hengepetunia som jeg kjøpte tidligere - skal ta stiklinger av denne også -og få flere planter.

 Klarte ikke å motså fargen på denne pelargonien - enda jeg er ikke egentlig så forelsket i disse plantene.

 Denne geraniumen (sanguineum) kjøpte jeg på nettet hos Garden Living. Har noen i hagen allerede, men de viser ikke tegn til liv enda - så det blir spennende å se om det er nytteløst å prøve.Chili og paprikaplantene får stadig større potter og ser ut til å trives med det. Fikk kjøpt endel frø både fra nettet og av Kristin som har bloggen Kristins hage & drivhus 

Blir spennende å teste ut alle disse spennende typene chili og paprika. Tomatplantene har også såvidt begynt å blomstre. Litt mer hell i år med tomatplantene enn i fjor. 

God helg til alle.

7 kommentarer:

 1. Hei Lena

  Imponerende vækst hos dig så langt nordpå!
  Flotte martagon skud!
  Den sort/røde tulipan ser sund og lækker ud!
  Mon ikke varmen kommer op til dig nu når solen kommer højere op?

  Ha en dejlig helg

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Karsten!
   Det ser ut som om det skal bli kaldere før det blir varmere igjen - må bare være tålmodig, men det er ikke min sterke side. Heldigvis kan jeg begynne å gjøre litt i hagen iallefall.
   God helg til deg også!
   Lena

   Slett
 2. Så mye du har fått til å blomstre helt nord i landet! Mange flotte planter. det er godt du har drivhus! Ha en fin avslutning på mai måned - håper det blir litt god varme utover.
  Hilsen Turid

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for det! :) Ja det hadde vært superstusselig uten drivhus. Vi er avhengig av å forlenge sesongen på alle mulige måter. Det kan hende det blir varmere, det kan også hende at det ikke blir det. Sånn er det bare he he.
   God helg!
   Lena

   Slett
 3. Hei. Her var det mye flott.Fargen på pelargonien var nydelig. Ønsker deg en god helg.
  Hilsen Hanne-Lise.

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk Hanne-Lise :) og god helg
   Hilsen Lena

   Slett
 4. Hei!
  Det er så spennende å se hva du får til.
  Ha det godt! Anne

  SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...