lørdag 28. april 2018

Macrolinse og vintervår

Lek med macrolinse.

Jeg kjøpte en liten macrolinse til iphonen min - og tenkte jeg skulle prøve den litt i dag. Det er bare en liten clip-on sak til ca 150,-
Ble litt uskarpt, men får ha på briller selv - sånn at jeg ser skarpt 😃- og kanskje ha noe stativ sånn at jeg greier å holde hånda stødig.

Da var vi tilbake til den sedvanlige vårvinteren som vi har her mens resten av landet bader i vår og hagesysler. Jeg prøver å være tålmodig og tok frem bildene jeg tok i fjor på samme tid for å se om det er uvanlig sent i år.

28 april 2017


28 april 2018

Så konklusjonen er vel at det er omtrent akkurat likt med i fjor. Greit å bli minnet på egentlig.
Men i dag har det snødd tett. Det begynte allerede i går og verandaen var dekket av snø i mårrest, men vi slapp heldigvis å skifte til vinterdekk igjen.
Likevel har jeg og ei venninne vært på det lokale hagesenteret og handlet litt......FARGER! Jeg trenger farger nå. Så det ble litt hengepetunia og hengeperlargoner og enda ei burgunder julerose.

Så måtte jeg ut og se om jeg så litt vårtegn:
Litt uskarpt men dog :)

Usikker på hva dette er :) (over)

Akeleieskudd - må nok ha noe stativ.(over)

Storkornvallskudd og i bakgrunnen påskeliljeskudd (over)


Inne i drivhuset koser plantene seg:

 Chili og paprika - som har alvorlig lusangrep -men nå har jeg måttet spraye de med luseknekker (visstnok en som kan brukes på sånne planter iflg Neuendorrf)


Tomatplanter av forskjellige sorter. San Marzano, Brandywine, Garderners Delight og Japanese Black Truffle. Og Oljeplanter i bakgrunnen.

Løvemunn, stangselleri, haresvans(prydgress), kjempeverbena og paradisspinner.

For første gang spirer klematis Nelly Moser fra stenglene. Den har stått i potta si i drivhuset i hele vinter i sprengfrosten.

Beklager - utydelig. Wallflower plantene er blitt store. Spendt på om de blomstrer i sommer. Tror de vil slite med å overvintre ute. Jeg har et nytt forsøk gående som jeg ikke vet resultatet av enda.

 Rosa Alexander McKenzie kommer med skudd. Den skal forhåpentligvis få plass ute i hagen i sommer.

Tok rosestiklinger i fjor sommer og tre tok, men er litt usikker på hvilke det er. Ble litt surr i navnelappene. Det får bli en overraskelse.

Kjøpte snøklokke på Hagemessa. Har aldri hatt snøklokker i hagen og har hørt det er vanskelig å få de til hvis man kjøper løker. Så da jeg så denne planten tenkte jeg at her må jeg få med meg en levende plante.
Jeg ønsker også å ha mer planter som blomstrer tidlig om våren - så slipper jeg å gå rundt "halve sommeren" å vente på at noe skal blomstre.

Jeg ber om litt mer enn 4 grader på dagtid fremover sånn at det smelter litt snø iallefall. Har lyst å kunne rake litt plen i det minste. Er da ikke så storforlangende :)

Ha en  nydelig helg alle hagevenner fra sør til nord.


4 kommentarer:

 1. Hei Lena

  Fantastiske planteringer du har inde -og sne derude:)
  Det bliver spændende at se hvornår det smelter!

  Ha en dejlig helg

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Karsten!
   Ja det blir spennende, men jeg tenker det går like fort eller sakte som i fjor, desverre:)
   Ha ei flott uke,
   Lena

   Slett
 2. Hei Lena!

  Det må være en utfordring for deg å se bilder av barmark her sør i landet. Det blir som her når folk viser blomster på Vestlandet mens jeg måker snø ;)
  Vi må bare leve med det. Godt å se at det gror så fint inne i drivhuset hos deg. Clematisen får en god start!

  Ønsker deg en fin søndag!
  Klem

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Marit!
   Ja det må vi bare leve med. Samtidlig synes jeg jo det er deilig å se vårblomster og hagesysler hos andre. Jeg må bare realitetsorientere og ikke sammenligne så mye. De blir jo aldri rettferdig for min stakkars H6-7 hage he he.
   Yess - det gror så det knaker og det snør ute. Kontrastfyllt kan man vel si.
   Ha ei flott uke,
   Lena

   Slett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...