søndag 24. mars 2019

Vintervår/vårvinter

Det går mot vår også her. Snøen smelter og vi får snøfallene som vi kaller "smeltesnø", den snøen som gjør at "gammelsnøen" blir råtten og dermed smelter fortere. Den legger seg enda på drivhustaket og gjør at det slipper lite lys inn, men når sola er fremme blir det såpass varmt inne at snøen sklir av. Heldigvis.
Jeg tenker å starte drivhussesongen neste helg. Dagene blir lengre i ekspressfart nå og snøen gjør at lyset reflekteres.
Denne helga har jeg holdt på med å lage et innertelt i drivhuset. Det er dette området som skal varmes opp, ellers blir strømregningen skyhøy.
Måtte bare kjøpe en bukett med liljer i favorittfargen for å feire at våren er på vei.

 

Såinga er sånn nogenlunde i rute, men jeg har alvorlig plassmangel. Derfor må jeg bare starte drivhussesongen og få plantene ut dit sånn at jeg får frigjort litt plass inne. Chli, paprika og endel andre grønnsaker og sommerblomster som trenger lang forkultivering er i gang.

 Her er bla tomater, Ammi Majus, kattemynte, lupiner, chili, kniphofia og asparges.
 Et eplefrø spirte fort :), masse løvemunn og stangselleri

 


Som sagt, litt plassmangel. Flere Plumeria og store planter med Strelizia og mye annet som har overvintret. 

 

Har fått staudene jeg har kjøpt hos Garden Living i potter. Kald vinduskarm på et soverom som ikke er i bruk. Burde være bra med lys.

 

 Fikk kjøpt nok bobleplast. Litt pinlig i disse "begrense-bruk-av-plast-tider". 150 meter visstnok 😱!! Tenkter jeg skal forsøke å gjenbruke så mye som mulig.

Henger bobleplasten over wiere som jeg har spent opp på langs på den ene siden av drivhuset.

 

I dag har jeg satt inn et bord til og lagt på plass undervanningsbrettene. Må bare henge opp bobleplast på sørveggen mot vinduet så er det klart.

Håper det vil funke og at det holder varmen greit. På den andre siden av "skilleveggen" av bobleplast står potter med rosebusker, potter med tulipaner og noen buxbom som jeg har hatt i mange år.

Det er fremdeles sinnsykt mye snø, men det skal ikke mye varme til, eller dager med plussgrader før den minker betraktelig. Vanligvis ser jeg de første krokusene ved husveggen i slutten av april. Det er bare 4 uker til - og den tanken er verdt å holde på.
I mellomtiden håper jeg at vi får mange strålende skiturer på "trikkeskinner".
Ønsker alle en flott ny uke i morgen - siste uken i mars.

Lena.

8 kommentarer:

 1. Det er godt med snø hos deg også ser jeg. Jeg kommer ikke en gang bortvtil drivhuset for det er en stor haug med planker etter renoveringen av huset. I år blir det ikke greie på noe her ser det ut som :(
  Du er godt i gang med fråsåing, og det ser ut som de trives. Bobleplast er smart til isolering.
  Ha en fin uke!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Marit!
   Ja her er godt med snø og vi fikk ytterligere 55cm i går og i natt. Jeez- men jeg vet jo at mars og april er snømåneder her. Bare jeg ikke får for mye av det i juni.
   Ha ei fin uke,
   Lena

   Slett
 2. Hei Lena.
  Vi har ikke snø og forhåpentligvis forsvinner den fort hos deg. Jeg venter til frosten gir seg før jeg planter ut i drivhuset.
  Det spirer hos deg. For en fin tid som ligger foran oss.
  Nydelige liljer.
  Fin dag til deg.
  Hanne-Lise.

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Hanne-Lise
   Det er nok enda lenge til snøen forsvinner her så jeg kan ikke vente til frosten er over-for da må jeg vente til iallefall etter 10 juni. Da får jeg ikke sådd alt jeg ønsker å så..
   Ha ei flott uke,
   Lena

   Slett
 3. Hei Lena

  Spændende hvordan vejret bliver denne sommer hos dig - Men det er jo begyndt godt så vi er optimister - og sikken det spirer!

  Bobleplast er nu smart!

  Ha en dejlig ny uge

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Karsten.
   Ja vi får se hvor godt bobleplasten fungerer etterhvert når jeg får satt ut plantene.
   Jeg er veeeeeldig spent på hvordan sommeren blir i 2019 - om den kommer i det hele tatt. Det er ikke selvsagt her.
   Ha det godt,
   Lena

   Slett
 4. Hei Lena!
  Smeltesnø, det husker jeg veldig godt. Det var rart med snø mot snø som skulle føre til smelting, men det er jo helt riktig.
  Du har kommet lengre i veksthuset enn vi har. Vi starter med å fore det med bobleplast til helga. Vi har nok lengre sommerhalvår, men dere har det aldri så kaldt som vi har det på det verste.
  Klem Anne

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Anne.
   Hehe ja smeltesnø er et innarbeidet uttykk.
   Nei det er ikke så kaldt om vinteren her, bare kaldt om sommeren hehe
   Lykke til med bobleplastopphenginga. Kjedelig jobb, mem det lønner seg.
   Ha ei flott uke,
   Lena

   Slett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...