lørdag 9. juni 2018

Sliter litt

Nå går det sakte

Dette blir desverre et nytt innlegg om kulde og snø. Det er vel uunngåelig når man bor på nordpolen. Hadde egentlig tenkt jeg var ferdig med det for denne sesongen. Har ikke vært ute i hagen denne uka. Det er ingenting å gjøre og det er heller ikke værende ute. Har kun vannet i drivhuset (som lever sitt eget liv med sydlige breddegrader inne)
Det er ikke mye som vokser - til og med bjørka har tatt ei pause!!
Jeg har som vanlig kjøpt mer stauder i ren fortvilelse he he...huff.
Det eneste vi kan gjøre er å holde på med forskjelige prosjekter som det er fint å være ferdig med når "vinteren" er over. Så får vi kanskje gjort noe mer når det en gang blir litt mer sommerlige temperaturer.

Snøen la seg ikke så det ble helt hvitt. Men det har vært nede i 0,5 grader på det laveste og mange dager med 3-4 grader. En er ikke bortskjemt når jeg synes det er varmt når det er 8 grader!
Mia, datteren min på 10 år gråt om morgenen da hun så snøen på marka. Jeg skjønner henne.

 Naboen skrapet snø og is på bilruta neste morgen :(

Siden 14 mai har det vært mellom 2-8 grader stort sett hele tiden - og kuling. I denne perioden har det vært to forskjellige dager med 18 grader plutselig.

I dag tok jeg på meg tørrdrakten og våget meg ut i "finværet" og fikk klargjort flere pallekarmer og tatt opp endel av staudene som sto i noen, fikk satt de i potter til jeg kan plante de der de endelig skal stå.
De skal få stå litt før jeg planter sånn at jorden synker sammen mer.

 

Her er ventebedet jeg plantet i fjor. Riddersporene ser ut til å trives. De var bittesmå i fjor. Akeleien til venstre blomstrer straks og rosa marthagonliljer til høyre.

 

Stusslige greier.

 

Her har vi gravd ei grøft for ledning og vannslange til det nye drivhuset - som vi ikke har begynt på enda. Greit å ha det gjort. Rosene som står i potter står under fiberduk og plantefleece. Det trengs.


 Her skal det bygges en støttemur i flukt med muren. Sånn at innkjørselen til garasjen blir bredere. Så får jeg sikkert plass til noen planter ved muren antar jeg :)

Rosene godt innpakket. De har stått sånn i over to uker.


Må dekke til rosene så skuddene ikke fryser.

 

Og så litt farger:

Vakkert - selv om jeg hater kulda.

 

Litt knopper

Rhododendron Cunninghams White

 

Geum knopp


Alllium Purple Sensation - enda ei stund til den blomstrerSå fikk jeg kjøpt enda flere terrakottapotter på Europris. 129,- billig! :)

Det er meldt enda kaldere utover uka. Idag har det ligget på mellom 7-8 grader og regn.
Nå skal jeg sette meg foran tv'n og stappe i meg litt godteri som trøst. Kanskje det hjelper litt. Den beroligende stemmen til Monty Don er somregel god medisin mot depressive hagefølelser. Kanskje blir det bedre etterhvert? Bare vårherre vet.
Fortsatt god helg.3 kommentarer:

 1. Stakkars deg! Det er utrolig at det kan være så stor forskjell i et land.
  Jeg har lest om det i avisene, og det er jo helt deprimerende.
  Godt at du har noe å trøste deg med ;)
  Fortsatt god helg!
  Klem

  SvarSlett
 2. Hei Lena.
  Uff å uff. Jeg skjønner at du sliter. Det må være ille. Stor forskjell i dette landet ja. Ha det godt Lena.
  Hanne-Lise.

  SvarSlett
 3. Hi Lena
  As I live in Southern Europe the weather is completely different. The temperatures are much higher and in my country, Portugal, it usually only snows in the North and only during the winter months. In summer the temperatures are usually quite high which I do not like at all.
  Each country has its climatic characteristics, and we have to adapt to the place where we live.
  Have a wonderful week.
  Greetings
  Maria
  Divagar Sobre Tudo um Pouco

  SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...