søndag 3. juni 2018

Hagedrømmer i motvind

Vær eller ikke vær!

Etter å ha kuttet ut Dagsrevyen, VG, Dagbladet og hagesider på Facebook så har livet vært litt lettere for en hagegal langt nord.
Man føler seg til tider som piken med svovelstikkene som satt ute og frøs he he. Men nå skal jeg slutte å klage (iallefall litt)

Tross alt har mai hatt gjennomsnitt temperatur på 8,1 grader i forhold til i fjor da det var 3,1. Hagen er kommet lengre i år, men når man blir bombardert av innslag av badende, isspisende, svettende, euforiske trøndere, vestlenninger , sørlenninger og østlenninger med bugnende hager - blir det litt stusselig tross alt. Vel - vi trenger iallefall ikke å vanne. Det har regnet på 3dje uka nå og det har omtrent blåst kuling styrke hele tiden, med et par dager unntak. Vi har hatt ettpar dager med 18 grader - ellers har temperaturen ligget på mellom 5-9 grader.
Denne uka er det meldt enda lavere temperaturer med mulighet for sludd i lavlandet. ja ja - sukk.
Jeg har gitt bæng i været og hold på ute likevel - med fleecejakke under regnjakke og regnbukse. Har ganske mange bed jeg skal gjøre klar til været blir litt bedre. Det kan jo ikke fortsette sånn som dette.
Her er mine soler. De lyser virkelig opp en grå dag.

 

 

Ruteliljene er facinerende


Storkornvallen åpner straks de små søte blomstene sine. Den planten er så fin for den er så frodig og har et litt eksotisk preg over seg og er dødsherdig samtidlig.

Hostaene er på vei opp. Jeg skal skaffe flere etterhvert og dele noen av de jeg allerede har.

Forglemmeiei som sprer seg noe kronisk rundt overalt. Men de er så fine om våren at jeg godtar det og rensker bort alt det jeg ikke vil ha.

Kuleprimulaene lyser opp med sine skarpe farger. Nydelig. De er som utropstegn i hagen akkurat nå :)

Min hverdag akkurat nå de siste ukene.

Sjøen går kvit i Tromsøysundet. For min mann som driver med windsurfing er det jo helt optimalt med all vinden :) selv om også han kunne ønske seg mer enn +6 grader som det har vært i dag.

Boys and their toys.
Kristian i gravemaskinen

Her holder Kim Tore (naboen) og min mann på å planere området mellom eiendommene. Vi må sette opp en støttemur opp til innkjørselen til garasjen - som vi bygget på i bredden i fjor.
Legg merke til antrekket. Ikke så stor forskjell fra full vinterhabitt.

 


Her har jeg begynt å fylle i jord i pallekarmene ved støttemuren. Tenker å plante stauder her. Skal flytte Hansarosene som står til høyre. Klarer ikke å bestemme meg om jeg skal flytte de til pallekarmene eller om de skal stå et annet sted. De legger seg sånn utover at de kveler alt omkring seg.
Nærmest, en pallekarm med stauder som jeg sådde i forfjor -plantet de i pallekarmen i høst. De har overlevd kjempebra!

Ellers har jeg naturligvis kjøpt en hel "haug" med stauder. Det skjer hvert år når jeg blir lei meg over været. En årlig begivenhet :)) Men jeg har masse plass som skal fylles - så det skal gå bra.

90% av rosene jeg har overvintret i potter har overlevd. De er nesten alle godt i gang med bladsprett. Munstead Wood rosen satt jeg inn i drivhuset i dag sånn at den får litt drahjelp til å begynne med. Den så ut til å slite mest. Hurdalsrosa er den den som har kommet lengst, men ingen har knopper enda.
Jeg har tullet de alle inn i fiberduk for å skåde de mot været foreløpig. Tenker ikke å ta den av enda.

Når jeg sammenligner med bloggposten "knopper" fra i fjor, så tror ser det ut som alt er litt tidligere i år. Og det var jo hele poenget med bloggen - å huske fra år til år hvordan ting utvikler seg og hvordan hele hagen utvikler seg.

Det var iallefall en blogg uten snø denne gangen også he he.
Ha ei flott uke alle hagevenner.

8 kommentarer:

 1. Hei Lena!

  Ja, jeg skal ikke nevne et halvt ord om været ;)
  Flotte kuleprimula hos deg! De er akkurat avblomstret her. Jeg er så glad i de, og de frøsår seg over alt her. Forglemmeiei blomstrer også her, så jeg er ikke sååå langt foran deg :)

  Ha en fin ny uke!
  Klem

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Marit!
   Du er nok laaaangt foran meg :) Her har det vært stillstand i 3 uker og nå går vi inn i 4de uka med ultralave grader hver dag og snø.
   Ha det godt,
   Lena

   Slett
 2. Thank you for sharing these wonderful photos.
  Time is unstable everywhere. Here (Lisbon) it did not rain but the sky was full of clouds.
  Many greetings.
  Maria
  Divagar Sobre Tudo um Pouco

  SvarSlett
  Svar
  1. Hi Maria!
   Thanks - hope weather is better i Lisboa (I know it is!). We had down to 0 degrees last night and snow.
   Have a nice week,
   Lena

   Slett
 3. Hei Lena.
  Hva skal man si? Jeg føler med deg. Det blir nok snart litt bedre vær hos deg også skal du se. Flotte primulaer. Fortsatt god kveld.
  Hanne-Lise.

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Hanne-Lise!
   Ja hva skal man si? Vi skriver 7 juni og snø som legger seg på bakken og 0 grader om nettene.
   Ha det godt,
   Lena

   Slett
 4. Hei Lena!
  Kuleprimula er en favoritt. Heldigvis er de så lett å dele. Jeg synes det er så fint å ha dem rundt omkring.
  Rundt her visner åkrene. Vær kan være deprimerende. Er lei meg på dine vegne at det er regn og kulde.Det er ikke det man lengter etter en lang vinter. Det er i hvert fall lyst.
  Ha det godt! Stor klem fra meg! Anne

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Anne!
   Takk for trøst :) Det er vanskelig å holde motet oppe. Ikke fordi det er varmt i sør, men fordi det er så jæk@# kaldt over lengre tid. Planter fryser når de er i et sårbart stadium med knoppskyting. Har ikke vært ute i hagen på ei uke. Det er ingenting å gjøre, været er rett og slett for dårlig.
   Jeg skal prøve å dele primulaene etter blomstring. De er etterlengtede fargeklatter på denne tiden.
   Ha det godt,
   Lena

   Slett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...