Etiketter

mandag 17. april 2017

Påske

April🌞

For en påske det har vært. Den ene dagen finere enn den andre, men kaldt.
Jeg ser at det er bilder av krokusblomstring på Senja og på Kvaløya enkelte steder, men her jeg bor er det et gedigent snøhull. Så her er det enda en knapp meter snø i hagen.
Begynte drivhussesongen i går. Bar omtrent alt av planter ut i drivhuset. Men det ble kaldt i natt og vifta geide ikke helt å hode tritt. Måtte ut i redningsaksjon i går kveld og prøve å lime opp bobleplast på strategiske steder. Temperaturen var helt nede i 5 grader og jeg er redd georginene har fått seg en knekk. Har ikke turt å gå ut å sjekke enda!
Vårens vakreste eventyr! :)

Snøen ligger enda langt oppover drivhusveggen. Fikk pottet om endel planter i større potter.

Ny vifte av året - ikke sikker på hvor god den er. Måtte ta den ned og sette den på gulvet for at det ikke bare ble varmt oppe i mønet.

Har koset oss på verandaen hos svigermor med hagelektyre fra Fru Halds Hage.

Har flirt godt av beskrivelsene av hvordan hun "plager" mannen sin med nye hageprosjekter. Kjenner meg veldig igjen der.

Ellers er det blitt ganske mange mil på ski i fantastisk vær. Her fra Senja. Ikke så veldig mye tegn til vår enda -selv om det er vår.
Fortsatt fin 2dre påskedag til alle!
Ps. Var og sjekket i drivhuset - alt har overlevd. Puh!

7 kommentarer:

 1. Georginer har jeg ikke særlig erfaring med, men planter tåler jo gjerne mere enn vi tror.
  Du trenger kanskje to vifter i starten ?

  SvarSlett
  Svar
  1. Jo hadde kanskje trengt det, men synes det blir stort nok strømforbruk med den ene. Det gikk jo bra. Nå er det blitt mildere og da greier vifta å holde det varmt nok. MEN det har snødd over 10 cm i dag. Nå er det nok vinter :)

   Slett
  2. Jeg tør ikke fortelle hvilket strømforbruk jeg har, men det koster jeg på meg på "gammeldagan".
   Jeg tar det igjen på klesbudsjettet (eller kanske kan jeg si mangel på klesbudsjett) ..........

   Slett
  3. Heheheh prioriteringen er helt etter min smak :))

   Slett
 2. Oioi, det var dramatikk ja. Bra det gikk godt med plantene dine. Jeg tror georginer tåler en del, men ikke kuldegrader...
  Har ennå ikke flyttet ut mine, de bor foreløpig inne på planterommet (et kaldt soverom) Det står på varme i drivhuset mitt også, men bare for å holde det frostfritt pga vindruene. Men fra ca 1 mai flyttes en del av plantene ut, da er det som regel lettere å regulere varmen.
  Håper vi snart får vår og varme snart, det klør i fingrene etter å begynne i hagen..
  Ha en fin ny uke :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Heldigvis gikk det helt fint og nå er det bare stor stas i drivhuset. Skal prøve å ta stiklinger av rosene jeg har kjøpt og se om jeg får til noen som ikke er podet. Har hørt de skal være herdigere da. Her må alt gjøres som kan knekke noen herdighetssoner :))
   Ha en fin kveld

   Slett
 3. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

  SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...