Etiketter

tirsdag 30. mai 2017

Arktisk hage i mai

I ordets rette forstand.

Her er det ikke mye antydning til sommer. Advarsel: Dere får bære over med meg, men haging i Nord-Norge vil automatisk handle mye om været. For det er på tross av været at vi får til ting her oppe - langt ifra på grunn av det. Så endel frustrasjoner vil det nok komme innimellom. :)

Nå har det snødd, eller rettere sagt, lavet ned i to dager - og det ser ikke ut til å gi seg før torsdag. Så ettpar dager til igjennom skjærsilden før det ser ut til å bedre seg. I dag har temperaturen ligget sånn ca på +1,5 grader. Så det blir nok nok ei natt med minusgrader. Har flyttet det meste tilbake inn i drivhuset (som er sprengt), inntil det værste er over. 

Håper staudene har greid seg gjennom dette .


Sånn så det ut da jeg kom hjem fra jobb i dag:


Ca 7cm med snø og det bare fortsetter....


 Chionodoxa

 


 De tidlige tulipanene

 


 Hyacintene som bare står der og blomstrer mens jeg ikke kan være i hagen og nyte de... Storparten av crokusene er faktisk avblomstret, men disse plantet jeg i plenen for to år siden, så de kommer litt senere enn de ved veggene.

 


Joda, litt farge er det jo tross alt i det hvite. Men nå er jeg LEI!

Heldigvis melder yr.no varmere neste uke - hvis det da ikke bare er ert sånn som de holdt på i fjor sommer. De lovte gode temperaturer ei uke fremover, men jo nærmere vi kom jo mer justerte de temperaturene ned. Skuffelse.

6 kommentarer:

 1. Hei. Uff og uff. Dette var ille. Skjønner godt at du er lei. Du skal se at det blir sommer i år også. Ønsker deg masse varme og gode hagedager fremover.
  Hilsen Hanne-Lise.

  SvarSlett
 2. Uffameg, dette var ille! Du er i din fulle rett til å både klage og føle deg lei! Håper været snart snur og at det blir masse fine sommerdager som kompensasjon :-)

  SvarSlett
 3. Svar
  1. Hei! Skjønner godt din frustrasjon og skuffelse. Håper sola og varmen kommer snarest.
   Ha det godt! Anne

   Slett
 4. Takk takk - det hjelper med trøst:) Lover å legge ut mer gladbilder når været blir bedre, men den litt slitsomme delen av hagelivet må vel også deles.

  Lena

  SvarSlett
 5. Dette var ille. Føler virkelig med deg som har snø nå. Ikke rart du blir lei og frustrert.

  SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...