Etiketter

onsdag 12. juli 2017

Mens jeg venter...

Hagekaos.

Mens jeg utålmodig venter på at de første rosene skal begynne å blomstre får jeg kose meg med staudene som blomstrer akkurat nå. Her er det den oransje lewisia som skinner. Det er vel ingen hemmelighet at jeg elsker oransje :)

Ellers er det et usannsynlig kaos i hagen etter at min mann begynte å grave og jeg har måttet grave opp en "haug" med stauder og sette de i ventebed i pallekarmer og måtte flytte blankmispelhekken. Er ikke ferdig å sette ned plantene enda. Forhåpentligvis blir det fint når vi blir ferdig - mer hageplass blir det iallefall :) 

Skal vise før og etter bilder senere.

....'*'...'*'...'*'...

 Lavendel"hekken" jeg plantet i fjor sommer vokser seg større og større. Plantene er bare to år gamle. Blir spennende å se hvordan de utvikler seg. De har fått mer sort grus rundt seg for ettpar dager siden. Det blir godt og varmt når sola skinner.

 

 En skarprosa lewisia. De formelig lyyyyser opp i fjellhagen. En fargesterk sildre i fjellhagen.Nydelig farge på geranium sanguineum. Husker ikke navnet på den.(Max Frei?)

 Skyggebedet bak leveggen har vokst seg til med bregner, bronseblad, revebjelle og en geranium som vokser vill her som jeg hentet fra et annet sted i hagen.

 

Jeg sådde flere kattemint, Nepata, planter i fjor, men bare en overlevde vinteren. Skal la den vokse seg stor og se om jeg kan dele den i flere etterhvert. Denne vokser iallefall godt. 

 

 

Så må man jo ha litt sommerblomster som gir litt farge før alt det som har stått ute i hagen i hele vinter begynner å blomstre.

 Liljer må jeg bare om sommeren. Oransje igjen! Disse står i potter som jeg plasserer rundt ettersom de blomstrer.
 En hibiscus som jeg har hatt i flere år. Den har alltid stått inne, men i år har jeg bestemt at den skulle få ut på sommerferie. Det er tydelig at de kalde været påvirker blomsterfargen. Den er mye mer gul når den blomstrer inne. Me like :)

Klarte ikke å gå forbi denne begoniaen. Den og en til blir plassert i en hengekurv. Nesten identiske farge med hibiscusen. 

Ellers er alliumene nesten sprunget ut og gir balanse i alt det oransje.
Nå har havtåka senket seg og det betyr kulde, men heldigvis er det utsikter for litt mer varmegrader igjen til helga. Skal se om jeg får tatt meg i sammen og ryddet opp litt rundt omkring haugene med løsmasser. Vet ikke helt hvor jeg skal begynne....

Ønsker alle en blomstrende uke.

4 kommentarer:

 1. Hei Lena. Nydelige lewisia. Oransje er en nydelig farge. Har flere oransje ting. En farge som lyser opp. Ønsker deg en fin dag.
  Hilsen Hanne.Lise.

  SvarSlett
 2. Hei Hanne-Lise. Ja lewisiaene er skilkelige fargeklatter. Jeg er spesielt svak for de skarpe fargene. Godt å høre at det er flere som er glad i oransje :).
  Ha en fin dag, Lena

  SvarSlett
 3. Du har mye vakkert å nyte i påvente av rosene. Så flott det blir med Lavendelhekk. Jeg er også svak for oransje. Energi og temperament må til i hagen.
  Ha det godt.
  Jannicke

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Jannicke! Ja det blir spennende å se om den overlever de neste vintrene. Jeg har sjekket rosene de nydelige rosene dine og er pittelitt misunnelig på klimasonen :)
   Fortsatt fin ferie!
   Lena

   Slett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...