Etiketter

søndag 21. januar 2018

Soldag

Nytt hageår!
Det var selvsagt litt skyer i sør så jeg fikk ikke sett sola på veggen, men solnedgangen var spektakulær.

Det var gyldne farger både ute og inne i dag. Deilig med peiskos når det er noe så sjeldent som -9 grader ute. Det er kaldt her ved kysten.
Dagen ble også brukt til å lage mer fuglemat og henge dette opp i diverse trær rundt omkring.

Det satt utrolig mye småfugler i trærne, men de fleste fløy igjen før jeg rakk å ta bilde. Under rogna er det helt rødt av rognebær så de har da enda noe å spise.

Men jeg tenker at det sikkert er greit å ha litt variasjon i menyen

 Så herfra og utover så øker dagene i lengde i ekspressfart - og det trengs. Nå er det fjæra sjø i forhold til D-vitamin i kroppen og alvorlig lysmangel på netthinna.
Jeg har ikke hatt tiltak til å begynne å så noesomhelst enda - kommer liksom ikke i gang. Jeg leser også at det er diverse helseproblemer hos andre bloggere - som setter litt demper på aktiviteter man ønsker å holde på med. Som fysioterapeut (manuellterapeut) så vet jeg hvor viktig og god aktivtet hagearbeid er. Jeg tror til og med det er forsket endel på dette. Har ikke gått inn på akkurat det når jeg leser faglitteratur, men vet av egen erfaring at det kan være god styrketrening, utholdenhetstrening (fordi man går sinnsykt mange steg i løpet av en dag i hagen) og ikke minst er det mentalhygiene de luxe.
Så da er det vel bare for meg å få ræva i gir! 😁

Ha ei frisk, flott og smertefri uke

4 kommentarer:

 1. Hei Lena.
  Det må være deilig å se sola igjen. Her har jeg ikke begynt med noe som helst. Må komme meg på bena først. En hage og hagearbeid er godt både for kropp og sjel. God dag til deg.
  Hanne-Lise.

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Hanne-Lise!
   Vi får prøve å komme oss i gang begge to - det blir bra både for lav tiltakslyst og kranglete rygg. :)
   Lena

   Slett
 2. Får nesten si gratulerer med gårsdagen Endelig bærer det mot lysere tider og vår.
  Ha det godt! Anne

  SvarSlett
 3. Hei Lena

  Årets første sol! Hvor vintersolhverv er vores årlige festdag hernede, forstår jeg at den første sol må være det hos jer!
  Ingen tvivl om at have"arbejde" er fantastiskt for krop og sjæl. Og mon ikke du kommer flot igang som dagene bliver længere:)

  Ha en dejlig ny uge

  SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...