Etiketter

søndag 6. mai 2018

Forsiktig spiring

På leting etter tegn til liv.

Endelig er det noe som blomstrer! (hos meg også) 😊

I dag har jeg jobbet hardt for å hjelpe våren så godt jeg kan. Det består i å måke snø utover sånn at den tiner fortest mulig. Det har vært betydelig varmere hittil i mai enn i fjor og i følge værmeldinga - så skal det blir varmere her også. Ingen sommervarme som sørpå, men for oss er det varmt når det blir 14 grader :)

Denne fantastisk fine irisen er det første som blomstrer i min hage. Jeg må sørge for å få delt den og kjøpe flere. Jeg ser at den sprer seg sakte, men ikke fort nok.

Jeg vet dessverre ikke hva den heter.

Lek med macro igjen - de nydelige fargene i bladene.


Så er en hvit crocus på vei til å blomstre. Joda det begynner sakte å skje.

Wallflowersforsøket kan se ut som det har funket. Plantene ser da uforskammet friske ut etter en vinter med 3 meter snø over seg. Jeg satte en isoporkasse over de i fjor høst. Snødepoet har ligget over de i hele vinter - så de har vært godt isolert. Nå gjenstår det å se om de vil fortsette å vokse og tilslutt blomstre.

Tok vekk isoporkassa og la dobbelt lag med hvit duk over for å tilvenne sakte til lys og vær.

Rhododendron 'Cunninghams White' står å strutter under snølaget. Den tinte frem i dag. Utrolig hardfør plante. Faktisk ser det ut som både Rhododrendronene og azaelaene har greid vinteren overraskende bra. Min 'Nova Zembla' ser ut til å komme med blomster for første gang i år etter at jeg kjøpte den. Jeg har 4 azaleaer - og alle ser ut til å ha knopper. Arti!!


Hurdalsrosa står enda med snø rundt anklene, men er på vei å spire.  Kanskje jeg må dekke den så den ikke tørker ut? Vanskelig å si hvor mye tele det er i bakken.

 Islandhyllen er den første busken som blir grønn. Den er jeg veldig glad i fordi den er så frodig og tåler alt - og den gir så fin le.

 Nydelig knallrøde peonspirer på vei opp. Disse plantet jeg i fjor i ventebed - inntil jeg får plassert alt dit det skal.

 Kuleprimulaene strutter idet snøen tiner rundt de. Gleder meg til de skarplilla kulene kommer til syne. Lengter etter farger nå.

Litt utydelig keiserlilje på vei opp. Kanskje de blomstrer i år? De fikk i alle fall masse gjødsel i fjor. De skal få påfyll i år også. Så til slutt, var mannen og jeg på ekspedisjon til Senjahopen på yttersida av Senja for å hente siste biten i puslespillet "drivhus" - den doble verandadøra. Jeg har ikke inngått kompromiss når det gjelder dør - den skal være dobbel. Endelig fant jeg ei som ikke befant seg sør for Dovre. Men vi måtte med ferge for å komme oss til Senja - ellers tar det over 3 timer å kjøre rundt. Så her står vi ved fergeleiet i Bottenhavn på Senja. Trenger vel ikke å fortelle at min bedre halvdel ikke var kjempefornøyd med å bli "skremt ut" på ekspedisjonen - men så ble det en koselig tur likevel. Hehe. Jeg er i alle fall dødsfornøyd.

 

Se der ja - ble det faktisk et blogginnlegg uten bilde av snø. Ikke verst!

 

Ønsker alle ei strålende uke.


8 kommentarer:

 1. Hei Lena.
  Fine bilder. Nå spirer det hos deg også. Her er det full sommer. Måtte det bare vare. God uke til deg også.
  Hanne-Lise.

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Hanne-Lise.
   Ja har fått med meg at det er full sommer sørpå. Vi er dødsfornøyde med at gradestokken viser tosiffret på denne tida. Nå kan jeg også endelig begynne med litt hagesysler. Kos dere med sommervær!
   Ha det godt,
   Lena

   Slett
 2. Hei Lena!

  Så godt å se at det våres hos deg også. Keiserliljer er krevende mht.til gjødsel ja. Mine kommer bare med blader. Må nok gjødsle de godt i år.
  Ønsker deg en fin uke med masse sol!
  Klem, Marit

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Marit!
   Kankje vi gjødsler ihjel keiserliljene - sånn at det bare kommer blader? Vet ikke svaret selv.
   Her ble det sol gitt. Nytelse! :)
   Ha ei flott helg,
   Lena

   Slett
 3. Hei Lena

  Ja våren kommer også til dig!
  Din Iris ligner en reticulata type - måske "george"?

  Ha en dejlig ny uge

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Karsten.
   Ja du har rett; iris reticulata - men husker ikke navnet.
   Ja nå er våren her også, endelig.
   Ønsker deg ei riktig god helg,
   Lena

   Slett
 4. Hei nLena!
  Egentlig er du ikke så langt unna i vårutviklingen. Her det ikke lenga siden (dager) planter dukka opp, men det går så utrolig fort. Hvis jeg skulle få bestemme, vil jeg gjerne ha en lang vår.
  Det er morsomt å se hvordan du legger forholdene til rette. Inspirerende
  Gjødsel vil ofte stimulere bladvekst og ikke blomstring.
  Ha en god vår! Anne

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Anne!
   Der har du et poeng! Så nå ble jeg veldig i tvil hva jeg skal gjøre. Kankje la de være i år?
   Jeg er villig til å strekke meg ganske langt for å få ting til å vokse/overleve. Noe går bra, andre ting går rett vest. Men I'll die trying he he.
   Ha en god lang vår du også,
   Lena

   Slett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...