Etiketter

fredag 12. mars 2021

Februar kom og gikk

 Med februar kom snøen og vinteren. Det høres sikkert rart ut at jeg sier at vinteren kom i februar. Det føles som det var høst helt fram til februar. Når snøen kommer blir det liksom vinter - og i år fikk vi jo nesten ikke noe snø før i februar. Og nå er det allerede i midten av mars - og jeg må begynne å forberede drivhuset for sesongen. Det er helt merkelig. Det har gått så sinnsykt fort.

Snømengden økte fort til 99 cm på det meste nå i begynnelsen av mars. Her er vi bare kommet til 13 februar og lyset er definitivt tilbake.

Plutselig måtte jeg begynne å måke av drivhustaket igjen.

Vi hadde noen ganske kalde uker i februar med skyfri himmel og ned i nesten -12 på det kaldeste og endel vind.
 
Med sånt vær blir det mange fine fotomotiver 😊

 

 Inne, derimot, er det full "vår" og sommerforberedelsene er i gang.

Tomatplantene er kommet i jorda og er nå priklet ut i større potter.

 

Ute, i det kalde drivhuset, er det plussgrader om dagene til tross for mange minusgrader ute - og hvitløken har bestemt seg for at det er på tide å spire selv om potta er bunnfrosset🙈

 

Jeg legger snø i pottene med tulipanløker sånn at snøen kan smelte når det blir varmt nok der inne - og løkene får litt fuktighet. Jeg har måttet gjenta dette noen ganger allerede.
Jeg var inne og sjekket tingenes tilstand denne uka, da viste gradestokken +10 grader!


 

Siden vi allerede er i midten av mars (nesten), tenker jeg at jeg kanskje greier å holde gangveiene til drivhuset åpne i år. Det kan selvsagt komme "metervis" med snø enda før vi er ferdige med april, så vi får se.....

 


De siste dagene har det sett sånn ut og rosa Frühlingsduft (som står i potte) har funnet ut at det er på tide å våkne. Jeg får ikke panikk, den har gjort det før også og det har gått helt fint.
Det er deilig med litt vårfølelse selv om våren her enda er langt unna.


 
Da blir det også anledning til sånne skiturer - her sammen med Jannicke.

 


Så fant plutselig den ene plumeriaplanten min på at den skulle danne et blomsteremne. Jeg blir like forbauset hver gang. Ja - det har jo bare skjedd en gang før. Da greide den bare å utvikle en blomst. De andre visnet bort. Nå tror jeg at jeg har skjønt at den skal ha mye vann og næring for å utvikle alle blomstene. Det skal den få - så får vi se!
Jeg sådde disse fra frø for kanskje 5 år siden (eller mer - husker ikke).

Her er bilde av hvordan blomstene ser ut. Bilde hentet fra nettet.

 

Nå skal det visst bli litt mer ruskevær med snø og sludd så da får jeg kose meg med bilde av solnedgangen på onsdag.
Her skal det såes i helga. Sikkert fint vær å være inne i.

Ønsker alle ei riktig flott helg!
Lena🌷9 kommentarer:

 1. Plumarian var väldigt vacker i blom! Du hade en lång vinter förra året. I år har jag haft en ovanligt lång vinter här. Snön låg kvar flera veckor och minusgraderna har varit ganska många och konstanta. Det är härligt med vinter och skidåkning men här och nu känner jag mig färdig för vår :) Funderar på om jag ska så mina tomater nu eller vänta någon vecka eller så. De tar så mycket plats när jag behöver börja skola om dem...


  Ha det gott! Carina

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Carina.
   Jeg kan ikke tillate meg å være lei vinteren enda - det er så mye igjen og da blir man bareskrekkelig utålmodig. Heldigvis er jeg glad i år gå på ski :)
   Ja det tar mye plass med planter som skal pottes om, men jeg har såpass kort sesong at jeg bare må komme i gang.
   Ha det godt,
   Lena

   Slett
 2. Hei Lena!

  Vakre bilder! Vinteren gir jo flotte fotomotiver, men nå er jeg lei hele vinteren. 99 cm med snø er sykt mye. Vi fikk 40 cm med dyvåt snø på torsdag, og det lå ca 15 cm fra før her. Så i år kan vi konkurrere om hvem som får snøfri hage først ;)
  Det er deilige bilder du viser fra drivhuset ditt. Frülingsduft gar jeg nede i hagen, men den kkarer seg fint ute her. Med forbehold, for i viter har det vært hele -19 grader her i en kort periode. Hva som har overlevd ute i år er ikke godt å si.
  Plumeria har jeg ikke hørt om før, så det var en spennende og eksotisk plante du viser her. Nydelige blomster på den! Får håpe at du lykkes i å drive frem flere blomster på den :)
  Jeg skulle ha sådd tomater, men jeg har ikke plass inne. Må nok vente til jeg kan starte i drivhuset, og det kan bli lenge til. -7 i natt, så våren virker milevis unna akkurat nå.
  Ønsker deg en riktig god helg i drivhuset!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Marit.
   Jeg kan ikke tillate meg å bli lei vinteren enda - for da blir ventetiden uendelig. 1 meter snø er ikke mye her - i fjor hadde vi akkurat dobbelt så mye. Men jeg synes det kan holde seg på den snødybden - det er akkurat passelig.
   Jeg har også en Frûhlingsduft som står ute, men den i drivhuset fant jeg ikke noen plass til i hagen - så den fikk nok en vinter i drivhuset. Etter all barfrosten i vinter - er det godt jeg har en ekstra sånn i tilfelle.
   Jeg begynner drivhussesongen i begynnelsen av april, men et innertelt av bobleplast i drivhuset.
   Ha det godt,
   Lena

   Slett
 3. Det ble jo mye snø hos deg etter hvert, godt at du har drivhuset. Ha en fin dag, hilsen Ingeborg

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Ingeborg.
   Ja dere synes nok det er mye snø, men det er bare halvparten av det det var i fjor - enda. Og jeg håper det holder seg sånn!
   Da kan det nemlig tenkes at det kan bli litt tidligere vår i år.
   I år tror jeg drivhussesongen åpnes rekordtidlig pga plassproblemer i planterommet.
   Ha det godt,
   Lena

   Slett
 4. Du måste verkligen ha ett brinn för odlandet och trädgård när du skottar dig fram genom djup snö till växthuset för att starta säsongen. Otroligt. Men samtidigt förståeligt!

  Allt gott! Ulrika

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Ulrika.
   I fjor lagde jeg trappetrinn i snøen, i år er det faktisk såpass lite snø at jeg kan holde gangene åpne! I fjor kunne jeg nesten ikke se drivhuset og ingen vinduer var å se - i år komer sola inn gjennom alle vinduene:)
   Sånn er det å bo i arktis. Jeg elkser drivhuset mitt - vet ikke hva jeg hadde gjort uten.
   Ha det godt,
   Lena

   Slett
 5. Plumeria er jo en fantastisk spennende plante (og blomst).
  Mine frøsådde planter blomstret aldri, og etter noen år mistet jeg dem.

  SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...