Etiketter

søndag 11. februar 2024

Januarbilder

 Endelig er januar måned over. Jeg har kanskje sagt det før, men jeg føler ikke at året begynner ordentlig før januar er over. Da ser jeg bokstavelig talt lyset i tunellen. Når det er sagt, så var januar i år veldig fin - og kald. Utrolig mange fine motiver og lys. Det å fokusere på lyset - og ikke mørket - hjelper masse. Måneden var 1 grad kaldere enn normalt og faktisk våtere enn normalt. Vi hadde to mildværsperioder og da kom heldigvis all nedbøren som regn. Hvis ikke, hadde vi hatt 2 meter snø nå! Hjelpe og trøste - og vi har enda ikke begynt på mars og april. Det er da "all" snøen kommer.

Måneden gikk ut med et pang. Snakk om storm og orkan! Brua over til Kvaløya ble stengt 3 ganger på ei uke. Den stenger når vinden blir 32m/s = orkan i kastene. Til alt hell står alt i hagen enda. Både levegger, portaler og drivhus. Det er nettopp derfor alt er bygget litt overdimensjonert.

De første frøene er kommet i jorda og har spirt. Blodbegerfrøene som jeg trodde ikke ville spire - har også spirt. Jeg sådde papyrus for første gang - de har også spirt. Nå står tomat og noen sommerblomster for tur. Løvemunn og stemor må såes snart nå. 

 

Her kommer litt bilder av lys og diverse skiturer.


Denne buen står faktisk også enda, selv om klematisen har blåst av buen, Den skal jo klippes ned uansett.Prestvannet 2 januar - enda 19 dager til vi ser sola over fjellene. Her ser det ut som den skinner likevel.

Småkaldt..
Nypreppa skiløyper

 

På tur hjem fra jobb på ski. Rett før jeg kommer inn på lysløypa

 


Det blir lysere og lysere


Soldagen den 21 januar. Flere hadde samlet seg ved Prestvannet for å føle sola i ansiktet for første gang på minst to måneder.21 januar.

 

Fullmåne når jeg går hjem fra jobb på ski. Det er altså så nydelig.
Den første blodbegerspiren dukket endelig opp.

 

Huset var helt loddent av snø etter stormen og jeg måtte bryte opp ytterdøra for å komme meg ut og måke snø.

Nå er dagene blitt betydelig lenge og det er nesten lyst når jeg går til og fra jobb. Det hjelper masse. Februar er også full vinter og forkuset er enda på inneaktiviteter når det gjelder hage. Det er mye som skal såes nå fremover. Jeg begynner ikke å lengte etter vår enda - da blir ventetiden så uendelig lang. Men det blir selvsagt deilig når man kjenner at sola varmer litt og jeg kan sette solstolen ute på verandaen for første gang. Gleder meg😀!

 Ha det godt alle💚

 

 


4 kommentarer:

 1. Utrolig mye flott himmel hos deg i januar. Det er godt det går mot vår så en kan ta seg tid i hagen igjen.

  SvarSlett
 2. Fantastisk, jeg er veldig glad for å se de fantastiske bildene dine... hvilke farger. Jeg var så heldig å se nordlyset i Nord-Norge og denne vakre blå stjernehimmelen, snøen gløder og det er et herlig blått av lys. Men ja, i klart vær.
  Jeg ønsker deg mange flere fine skiturer... en glad hilsen til deg fra Viola. Så fint at solen er med deg igjen.

  SvarSlett
 3. Du har taget fantastisk flotte billeder i januar, og jeg kan godt forstå du jubler når solen kigger op over horisonten igen!
  Tænkte faktisk på dig da storm og orkan rasede i dit nabolag, men det er godt du og din have er kommet igennem uden skader!
  Dejligt du kan tage turen til arbejde på ski. Det er jo en flot tur i sol-, måne- og nordlys.

  Hilsner fra Ulla

  SvarSlett
 4. Nydelige bilder, godt at du liker skiturer, og for en himmel. Mye snø her også, men mildvær, så håper det smelter fort, selv om det ikke ser helt sånn ut. Ha en fortsatt fin dag, hilsen Ingeborg

  SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...