søndag 18. juni 2017

1 års jubileum

I går feriret jeg 1 års jubileum som blogger. Det har vært morro å se tilbake på det jeg skev for et år siden og nyttig å se hvordan hagen så ut og hvordan været var. Jeg har tydeligvis veldig selektiv hukommelse, spesielt når det gjelder været 😊

Jeg kjøpte liljer i favorittfargen til meg selv for å feire!

 Desverre dufter de ikke, men fine likevel.

 

Vi har nå begynt å rive veranda og grave opp staudebed. Jeg har endelig fått pottet om tomatplantene i 10 liters bøtter og plantet om paprika og chili planter i større potter. Nå er omtrent alle planter som skal ut i hagen satt ut til herding.
Jeg fikk plantet ut endel stauder og noen sommerblomster i bed i går. Ellers ser det ut som ei bombe har slått ned. Så dette blir vel ikke sommeren hagen vil se ut på sitt beste. Vel, vel....

 

 


Greide selvsagt ikke å gå forbi denne duftende skjønnheten på hagesenteret. Etter sigende skal asaleaene være herdigere (fordi de slipper bladene) enn de vintergrønne rhododendronene. Jeg har to til den en har blomstret en gang. Begge spirer hver sommer med nye blad. Men jeg mener å ha lest at de ikke må hadet for tørt hvis de skal danne blomsterknopper. Jeg tror mine har litt for god drenasje.

 

 Tulipanene er på sitt flotteste nå.

 

 

 Geranium sanguineum - jeg tror den heter Max Frei. Denne er kjøpt i år. De som står i bedet holder på å vokse seg til enda. Har sådd noen og kjøpt noen. Nydelige markdekkere og nydelig farge.

 

 

 I går kveld kom tunge skyer fra sør som lagde regnbue over Workinmarka. Så kom regnet.
Heldigvis har det vært litt sol i dag :)
Ha ei fin uke!

4 kommentarer:

 1. Tillykke med jubilæet! Herligt at læse om din havedyrkning og ukuelige optimisme der langt mod nord. Bliv endelig ved med at blogge.

  Hilsner fra Ulla

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Ulla! Det skal jeg love å fortsette med. Takk for ar du stakk innom! :)

   Slett
 2. Gratulerer med jubileum! Jeg kan snart feire 1 mnd som hageblogger ;) Og takk! Du hjalp meg med å kategorisere en staude som vokser villig på en hylle oppi steinveggen min. Der fant jeg nemlig det jeg nå vet er en Geranium Sanguineum! Ha en fin uke.

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Marianne! Takk for det. Arti med blogg og arti med alle som er innom og kommenterer. Det gir enda mer inspirasjon:) Lykke til med bloggen du også!

   Slett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...