torsdag 8. juni 2017

Endelig!

Litt smak av sommer.

Endelig kom det varme. Vi måtte vente til 7 juni før det ble tosifrede temperaturer. Mai hadde, i følge værvaslinga, en gjennomsnittstemperatur på svimlende 3,2 grader!!!! Ikke rart at ingenting har vokst i hagen og at det praktisk talt har vært vinter helt til nå.
Man kan formelig sitte å se at skogen blir grønn. Det har nesten vært 24 grader i dag. Me LIKE!!!

 

Ventebedet med kuleprimula som jeg etterhvert skal finne plass til. Velkomment med andre farger enn gult om våren.

 

 Tulipanene kommer fort når det bare blir pittelitt varme. Mine favorittfarger her :)

Dette bedet må jeg grave opp snart siden vi skal skifte bordkledning på huset i sommer. Har endel bed langs veggene som må graves opp og plantene må settes i ventebed imens. Iiiik -gleder meg ikke til akkurat det!

 

 Påskeliljenehar også begynt å blomstre. Alt skjer liksom på en gang.


 Marthagon liljene vokser i ekspressfart. De har blomsterknopper allerede.

 

 

 Rhododendron Cunninghams White blomstrer om litt.Planter til herding. Stauder, roser og sommerblomster i skjønn forening. De har greid seg gjennom snø og minusgrader så da tenker jeg at de er klare for et liv utenfor kaldbenken.

 

 Rosa Prairie Joy har praktisk talt ikke frosset ned noe i vinter.


 Men det har Polstjärnan gjort, som etter sigende skal tåle alt. Må kanskje dekke til med strie hele vinteren pga vinden her. Vet ikke om det er vind eller teletørke. Men nå levner den til etterhvert.


 Flammentanz er også godt på gang (til å være her!) Den liker seg mot murveggen. New Dawn har frosset ned mye, men har noen greiner som spirer heldigvis. Rosa Aloha har greid seg bedre denne vinteren enn forrige og Rosa Barock er det også liv i.

Ellers har jeg gått på en alvorlig rosesmell etter å ha vært både på Plantasjen og på Nygård Hagebruk der de hadde mange spennende roser som jeg tenker at jeg prøver og ser om det går eller ikke. Kommer tilbake til det senere når jeg har fått plantet alle.

 

 

 Hvitløken jeg plantet i høst har greid seg forbausende bra - gleder meg til å høste! Tulipaner i krukker og rød og gul løk i pallekarmen ved siden av.

 

 

 Drivhuset er overfyllt og georginene, stakkars, lever under bordet. Jeg har ikke hatt plass til å plante de i individuelle potter enda. Håper det går bra....

 

 Plommebusken Opal har for første gang ikke frosset ned ytterst på grenene. Hadde håpet den skulle blomstre etterhvert, har ingen forhåpninger om frukt. Det ville i så fall være en gedigen bonus.

 

Peon Duchesse de Nemours har små knopper allerede (den må jeg også grave opp :(  )

Har satt alle tropeplantene mine ut for avherding. Tenkte de skulle få tilbringe sommeren ute- hvis været tillater det - i sommer. Har satt opp stoler og bord overalt på terrassen nede for å skjeme mot sol og vind. Mannen min er helt oppgitt og mener det ser ut som en sigøynerleir her. Hehehe det har han litt rett i, men det skal bli bedre etterhvert......

Ha en strålende helg. Det skal jeg - nå skal det nyyyyyytes! :))


4 kommentarer:

 1. Hei. Flotte bilder. Varmt. Det er dere vel unt, etter den våren dere har hatt. Her regner og regner det. Ønsker deg en fin kveld.
  Hilsen Hanne-Lise.

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for det. Ja nå klager vi ikke :)
   Det kan vel komme godt med med litt regn etter den varmebølgen dere har hatt? Det varer uansett ikke så lenge hos dere før finværet er på plass igjen. Men likevel, håper på godvær hos dere også sånn at vi alle kan kose oss i hagene våre.
   Lena

   Slett
 2. Hei Lena

  Det ser da rigtig godt ud! Nu var det jer der fik varme og sol:)
  Flot Rosa Prairie Joy, den canadenser kendte jeg ikke!
  Dine martagoner ser rigtig frodige ud!

  Ha en dejlig helg

  SvarSlett
 3. Hei Karsten!
  Prairie Joy er kjempeherdig, har god duft og ser litt ut som en stilkrose (selve rosen). Anbefales!
  Ja nå koser jeg meg i finværet :)
  Ha en god helg!

  SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...