søndag 29. oktober 2017

Kong vinter

Julestemning!

Jeg er vel en av de få som håper at snøen blir liggende til våren. Det er null tele i jorda og da er det helt ypperlig om snøen blir liggende som et beskyttende teppe over plantene.
I år har jeg med vilje ikke lagt strie og bobleplast over staudebedene (bortsett fra lavendelen). Jeg har lyst å se hva som greier seg uten at jeg gjør dette. Noen av staudene er såpass godt etablerte at de burde greie seg. Men skulle det vise seg at det blir masse regn og barfrost kan det hende jeg kryper til korset likevel.
Rognetrærne har båret tungt med bær i høst. Det ble rent vakkert med snøen i trærne. Det er flere som klager over lite insekter (spesielt bier), men jeg må si at jeg har sjeldent opplevd bedre pollinering enn i år på trær og busker. Bier er det uansett sjeldent å se her i nord. Humlene derimot har vært mange og har jobbet godt.

I dag har jeg bundet opp rosebusker og prydbusker sånn at de ikke knekker under vekten av snøen. De har ikke mistet bladene enda, men det får bare våge. Jeg har satt opp bambuspinner sånn at jeg ser hvor jordbæråkeren er under snøen og tau som forhåpentligvis er over snøen. Her blir det alltid liggende bye snø.

 Hagen bærer enda preg av byggeprosjektene i sommer. Men til sommeren skal det bli andre boller :)

 Har prøvd å binde opp Polstjärnan. I år skal jeg surre strie sundt den også. Den står veldig vindutsatt.

 Mot sør

Ny og schvææær veranda. Blir litt snø å måke til vinteren!

 Her er det nye rommet under verandaen. Her skal jeg ha arbeidsbenk blandt annet. Foreløpig bare kaos. Og akkurat nå; prosjekt vaske potter. Det minst sexy hagearbeidet for sesongen!!

 Her er rommet under garasjen. Her overvintres rosene. De skal, som jeg har skrevet tidligere, få sin plass i hagen til sommeren. Orker ikke for mange planter som må bæres ut og inn. Her ligger enda masse potter som må vaskes. Måtte bare stue alt inn når det begynte å snø.

På torsdag (26/10) plukket jeg inn de siste staudene i bukett. Ganske enestående egentlig. De siste jordbærene plukket jeg 19 oktober og første frostnatt hadde vi natt til 20 oktober.
Det trengte vi (og plantene) siden våren ikke begynte før 1 juni.

 

Ønsker alle en nydelig søndag!

Her er det fyr på peisen :)

6 kommentarer:

 1. Helt utrolig å kunne samle inn en bukett i slutten av oktober. Hjelpe meg, der har snøen kommet til deg. Her øst er det stort sett vått. Jeg er også en av de som ønsker et varig teppe av snø velkommen. På hytten vår kan det fort bli barfrost og det er ikke godt for rosene mine. Så snøen må gjerne komme snart.
  Hilsen Jannicke

  SvarSlett
  Svar
  1. Vi hadde barfrost lenge i fjor høst. Det ble også sen vår og staudene kome veldig sen igang. Jeg håper snøen blir liggende nå fordi det er absolutt ingen tele i jorda.
   Lena

   Slett
 2. Hei Lena. Da kom snøen hos deg. Tenk å kan plukke en bukett i slutten av oktober. Ikke værst. Håper snøen holder seg unna litt til. Ifjor kom den 6 november. Ble liggende i 14 dg. God uke til deg.
  Hilsen Hanne-Lise.

  SvarSlett
  Svar
  1. Den ligger enda som et beskyttende teppe mesn stormen nå bloser oppå. Jeg ber til høyere makter om at den blir liggende! :)
   Ha ei fin uke!
   Lena

   Slett
 3. Hei!
  Det er godt at snøen er godt for noe og så blir det lysere i mørket.. Jeg drømmer om engelske vintre. Det går jo an å drømme.
  Ha det godt! Anne

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Anne!
   Jeg er egentlig ganske glad i år gå på ski - så akkurat nå gjør ikke snøen meg noe og det betyr også at det er null tele i jorda - noe som igjen betyr tidlig vår. Foreløpig har den ikke smeltet.
   Engelske vintre kan man jo bare drømme om - eller engelsk hagegklimna i det hele tatt.
   Ha det fint,
   Lena

   Slett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...