torsdag 10. mai 2018

Besøk av sommer

Du salige!
For en herlig dag - og i tillegg på en fridag :)
Temperaturen har steget langsomt denne uka og toppet vel i dag med godt over 20 grader. Fikk begynt å rydde litt i staudebed i går kveld - det er rene terapien på denne tiden av året. Å endelig få begynne å rote i jord og rydde i bed.
Mye av dagen ble tilbragt her med en iskald cola zero (det beste jeg vet) og hagelitteratur. Palmen (Trachycarpus furtonei) ble tatt frem fra planterommet. Den fikk en tynn "fleecebadehette"på seg etter at bildet ble tatt. Gir den rette sydhavsstemningen - når man ser bort ifra snøen i fjellene ;)

I dag har jeg sett kjempehumler, en hveps? og sommerfugler for første gang i år.

#

Jeg har raket, plenen, høytrykkspylet plattingen nede, tatt frem hagemøbler og vasket de og tatt fram alle rosene som har overvintret under garasjen. Noen ser litt tvilsomme ut, men mange er det futt i. Det fikk masse med vann og nå skal de få stå ute og venne seg til utelivet. Jeg skal beskjære når jeg ser hva som lever og hva som er dødt.

Her rosene står skal det bli et opphøyet bed, men jeg tror jeg kommer til å gå for doble pallekarmer istedet for leca. Da bevarer jeg veggen i bakkant.

Da jeg kom inn i drivhuset i dag - møtte dette synet meg. Fantastiske farger. Jeg ble rent glad! :)


Ute kom crocusene i blomst med en gang det ble litt sol og temperatur.
Geum som jeg plantet i fjor er i god gang allerede.


Iris reticulata med nydelig blomstring.


Keiserliljene vokser så en nesten kan se det, men jeg aner ikke om de vil blomstre. Gjødsle eller ikke gjødsle - 1000 kr spørsmålet. Ble veldig i tvil etter at Anne Amundsen (bloggen Hagen Vår) minnet meg på at man risikerer å få bare blader og ingen blomst hvis man gjødsler for mye.


Dårlig bilde, men den første tulipan knoppen viste seg. Det er vel en av de røde tidlig tulipanene. Velkommen skal du være! :)
Riddersporespire i ventebedet som jeg plantet i fjor. Her er det meste tidligere enn ellers i hagen. Note to self!


Nydelige snøstjernene. Glade farger.


Herlig farge på tulipanspirene

Jeg er tydeligvis underernært på farger når jeg ser kommentarene mine under bildene he he.

##

Snøen forsvant ved målestokken ved værvarslinga (ca 100 moh) på mandag. Her i hagen ligger det enda litt snø, men offisielt var siste snøen tint på øverste nivå av hagen på tirsdag. Det er enkelte skyggepartier som enda har bittelitt snø - men snøen har hatt trange kår de to siste dagene. Heldigvis.

Nå har jeg bare ettpar staudebed igjen å rydde - så er det ganske mye plen som skal rakes. I år må vi også så pånytt siden endel av plenen ble herpet av gravemaskiner av ymse slag i fjor sommer.
Nå gjenstår det å se hvor mange frostnetter vi har igjen før man kan senke skuldrene og begynne å plante ut i bed og potter.
Jeg satser på en bedre sommer enn i fjor - det skal forresten ikke mye til at det blir bedre sommer enn i fjor :)
Da er det bare en jobbdag før det er helg igjen.
God helg til alle.

12 kommentarer:

 1. Hei Lena!

  Herlig å se at våren har kommet såpass langt hos deg likevel! Geum har jeg fått helt dilla på. Det har kommet så mange nye fine sorter i de siste årene.
  Flott i drivhuset ditt!

  God helg!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Marit!
   Ja og så er de så herdige disse geumene - og det er jeg takknemlig for i H7. Herdig, frodig og fine farger er sånt som jeg liker.
   God helg,
   Lena

   Slett
 2. Hei Lena

  Alletiders at du er kommet super igang med sæsonnen!

  Det er som hos os for en 3uger siden:)
  Bliver spændende at følge!

  Ha en dejlig helg

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Karsten!
   Ja endelig er sommeren en snartur innom. Jeg regner ikke med at det varer så lenge, men er glad sola varmer opp jorda sånn at det begynner å vokse.
   God helg,
   Lena

   Slett
 3. Hei Lena.
  Herlig å se at våren er kommet til deg også. Nydelig utsikt fra terrassen. Skjønner at du koser deg der. Vi tar gjerne imot flere dager med temperaturer langt over 20 grader. God helg til deg.
  Hanne-Lise.

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Hanne-Lise!
   Temperaturer over 20 grader er nok mer unntaket enn regelen her - men tar imot med takk det vi får. Varmen gjør at ting kommer i gang iallefall. I Nord Norge er mentaliteten rar mtp været - blir det mange dager med sol, så er folk redde for at vi har brukt opp finværet for sommeren. Så nå er folk nervøse he he he. Jeg gir opp! :))
   God helg,
   Lena

   Slett
 4. Du verden, så mye fint! Og hvilken utsikt...

  SvarSlett
  Svar
  1. Heia!
   Tusen takk, joda - jeg klager ikke :)
   Ha det godt,
   Lena

   Slett
 5. Så deilig å være i gang, og for en nydelig utsikt du har. Ha en fortsatt fin helg, hilsen Ingeborg

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Ingeborg!
   Ja det er en ren fornøyelse å kunne sette fingrene i jorda igjen - og rydde i bed. Klager ikke på utsikten, nei :)
   Ha en riktig god 17 mai,
   Lena

   Slett
 6. Oi oi, for en praktfull utsikt du har. Jeg hadde hatt store problemer med å kommer meg ut av den godstolen der:) Så mye fin blomstring og masse på gang. Det er en herlig tid og hele kroppen kribler og roper etter farger og varme. Nå er tiden her! NYT!
  Jannicke

  SvarSlett
  Svar
  1. Heia.
   Ja med den mai månden vi har hatt til nå så har det ikke vært mye annet enn nyting! Håper det fortsetter.
   Ha en flott 17 mai og pinse,
   Lena

   Slett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...