onsdag 21. august 2019

Frodighet

Overflod....
kan man vel kalle august månde.
En overflod av roser, stauder, bær og grønnsaker

 Det vokser så det knaker og værgudene er fremdeles på min side. I dag regner det skikkelig samtidig som det har vært hele 17 grader på det meste og sol i lange perioder. Det er varmt til å være her.
Dette er noen av rosene som blomstret først. Alle har vokst ute siden i fjor.

Øverstfra venstre: Maidens Blush, Rhapsody, Prairie Joy, Heidelberg, Finnlands vita, Mary Rose, Aicha, Hansa og Wasagaming.
Crown princess Margaretha - har ikke vokst ute, men i potte under verandaen - den ble dog veldig stemoderlig behandlet og jeg tenkte at den ikke greide seg. Men det gjorde den til gangs!

Jeg har skaffet meg Rosa Mundi i år og den blomstrer allerede voldsomt. Nydelig duft og farge.


Mine to absolutte favoritter; Frühlingsduft og Munstead Wood. Sykt vakre farger.

 William Baffin har vokst voldsomt i år og jeg må lage noe den kan klatre på. Nydelig, skarp rosafarge.


Louise Odier har bare vokst og vokst og begynner endelig å blomstre. Den er så fin sammen med steppesalvie i rosebedet.

Heidelberg er bare bent ut vakker!


 Staudene er blitt så høye!!

 Jeg har også endelig fått til å plante mange av samme staude og ser endelig at det begynner å bli sånn som jeg ønsker - men det er enda en vei å gå.

Kandelaber primulaen la på seg enda mer siden i fjor og har blomstret voldsomt. Nå gjenstår det å finne en orange og andre fargetoner. Peonene har også blomstret vakkert. Og Coral Charm til høyre var jeg ekstra spent på siden det var den første blomsten siden jeg kjøpte den. Nydelig var den.

 En lupin hybrid jeg har sådd selv. Ble fornøyd med den fargen.Riddersporene ble gigantiske i år og gir det lille ekstra med blått i hagen. Blått er noe jeg først de siste årene har begynt å like. Nå ser jeg at den fargen trenger jeg for balanse.


Kattemynten har også vokst noe voldsomt og gjør akkurat det den skal; henge utover gangveien og bare se frodig ut :)
Nå blomstrer også kaprifolen - som også må få ordentlig klatrestativ.

En av mine selvsådde georginer - Bishops Children - har slått ut sin første blomst. Utrolig spennende å se hva det blir.

Hestemynten og Astrantia major gjør seg godt sammen.

Den gjør seg også godt sammen med solbrud Moerheim Beauty.

 En annen solbrud (The Bishop) som har begynt blomstringen - det betyr at dagene er blitt kortere. De må ikke ha det for lyst for da blomstrer de ikke. Så midnattsol er ikke tingen for disse.

 Hvite riddersporer og....heter den Prakthjelm?


Ryllik som jeg har sådd selv står sammen med rosekragene. Er ikke helt sikker på om jeg liker disse fargene. Vi får se.....

Revebjeller og Nordlandsjærsmin 'Waterton' 


En ny staude i hagen som jeg også har sådd selv. Foreløpig står den i "barnehagen" før jeg finner en plass der den passer sammen med en venn. Husker jo ikke navnet.


...og så har jeg høstet i mengdevis fra drivhuset. Bla Physalis som jeg har prøvd for første gang i år. Nydelig smak. Den første brokkolien er også høstet. Nå står både hvitløk og poteter for tur. Det ER så stas!!

Ha det bra alle
Come rain, come shine

Lena

10 kommentarer:

 1. Så frodig det er hos deg nå! Jeg likte godt fargene på rylliken og prestekragene. Den blå er en Scabiosa av noe slag.
  Ha en fin uke!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Marit!
   Ja husker jo at det heter scabiosa etterhvert :)
   Ja rosekragene elsker jeg, men de patellfargede ryllikene er jeg mer usikker på.
   God torsdag,
   Lena

   Slett
 2. Hei Lena

  Det var flotte sager - og imponerende så mange roser du har blomstrende -
  2019 har da været et superår hos dig!

  Ha en dejlig aften

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Karsten!
   2019 har definitivt vært mye bedre enn 2018 - vi har hatt mye sol, ikke så veldig varmt. Rosene har likt at det ikke har regnet på de. Blir spennende å se hva som vil overleve fremover.
   Ha en fin kveld,
   Lena

   Slett
 3. Hei Lena!
  Fantastisk blomstring hos deg. Rosene dine er helt utrolig. Jeg sliter med å få til roser. De har en soppsykdom jeg ikke klarer å bli kvitt.
  Ha det godt! Klem Anne

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Anne! Noen av mine har også hatt svartflekk og rust, men pga kulden og den lange vinteren, er det borte neste år. Tusen takk! :) Sånn sett er jeg heldig, men andre ting går jo absolutt ikke igjen.
   Ha en flott dag,
   Lena

   Slett
 4. Hei Lena.
  En fantastisk blomstring hos deg. Har kjøpt Munstead Wood i år. Gleder meg til den blomstrer.Året 2019 er det året som alt blomstret mye.
  Ha en god dag.
  Hanne-Lise.

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Hanne-Lise!
   Ja Munstead Wood er nydelig. Er så takknemlig for at den vil vokse hos meg.
   Deilig med en litt ok sommer igjen for oss hagegale :)
   Ha en fin kveld,
   Lena

   Slett
 5. Bedre meg for en knallsesong du har hatt. Så mange fine og ulike sorter både av roser og annet. Jeg er ekstra svak for riddersporer og de blå tette tårnene dine var helt makalause!
  Jannicke

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Jannicke!
   Tusen takk - ja jeg greide å skjule støtten til riddersporene. Men nå, etter alt styrtregnet, er de litt mindre majestetiske. Sommeren har ikke vært så værst i år. Laaangt ifra de temperaturene lengre sør, men vi har vært velsignet med mye sol. Jeg tar gjerne imot flere sånne sommre. De seks siste årene har vært mildt sagt miserable.
   Ha ei fin kveld,
   Lena

   Slett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...