Etiketter

søndag 15. januar 2017

Sola er over horisonten i dag!

Dagene blir lengre og lengre og snart viser sola seg over fjellene - og alle hjerter gleder seg 😊

Utsikt mot sør/sørvest fra verandaen.

 

"Introduce verticals in you garden" sier de på Garderners World - og "plants and shrubs for winter interest".
He he det er ikke så lett når hagen er dekket med omtrent 1,5 meter snø hver vinter. Jeg har iallefall gjort noen spede forsøk som stikker litt over snøen. Og jo - det blir litt mer interessant. "Plants and shrubs for winter interest" kan jeg bare glemme - de stikker omtrent ikke over snøen vanligvis. I år har vi lite snø hittil. Det kan enda komme MYE mer.


 Rosa Polstjärnan i klatrestativet sitt

 Under her hviler Klematis Mrs Thompson og Rosa Barock.


 En hvilende rosegren og frøhoder av ryllik stikker over snøen.

 Noen ganger kan drivhuset være helt dekket med snø.


 Her ser man sommerens prosjekt godt. Det skal fylles inn mot muren og hagen blir derfor større og får definerte grenser - da kan jeg endelig plassere bedene i grønnsakshagen der de skal stå og pante hekkeplanter. Gleder meg!

 Stakkars leveggen min - den må forsterkes litt til sommeren. Flammentanz skjuler seg bak den "lekre" sekkestria. Hva gjør man ikke for at plantene skal klare seg? :)

 Rhododendron Cunninghams White stikker opp av snøen med knoppene sine.


Ha en nydelig søndag.

Fant et gammelt bilde av snøforholdene i hagen 1 april 2013. Vanskelig med plants for winter interest he he he!


4 kommentarer:

 1. Hei!
  Jeg har bodd Tromsø for mange år siden. Husker at vi stod på et høydepunkt overfor Vesterliveien og så at sola viste seg. Tror det var 21 januar. Veldig gode minner.
  Ha det godt! Anne

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Anne!
   Å så arti - ja da vet du hva jeg strir med :). Ja soldagen er den 21 januar. I år blir det til og med fyrverkeri på kvelden, fordi det gikk fløyten på nyttårsaften pga dårlig vær. Fest og stor stas!
   Lena

   Slett
 2. Æ skal følge med på bloggen din Lena, og enda en gang lære mye spennanes av dæ. I fjor planta æ to roser Dornrøchcen i hagen min. trur du de overlever?? klem.

  SvarSlett
 3. Så koselig Åse! Man vet aldri, rosen vet jo ikke hvor den er plantet. Vet du kossn klimasone hagen din ligger i? H sone? Jeg antar H5-6. På Heslebergs sider står det at den har herdighet H3-4. Hvis du har plantet den lunt og med god drenasje( sånn at røttene ikke blir stående i vann) så kan det godt hende den greier seg. Send meg bilde og hold meg oppdatert.

  SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...