Etiketter

søndag 19. mars 2017

Roser

Flere roser ☺️

Har vært innom Hesleberg Gartneri i Asker igjen i dag og sikret meg enda noen flere roser. Nydelig dag og akkurat sånn som det er hjemme rundt 17 mai tider. Så Østlandet er ca to månder foran oss i Tromsø nå på våren.
Blommig fredag hadde "glede" som tema. Dette må være glede.
Bilde fra gartneriet med utsikt over Oslofjorden.

Viser IMG_2985.JPG

Fikk med meg rosene Frühlingsduft, Lady Emma Hamilton og Rose de Rescht. Litt styr å ha de med som håndbagasje hjem, men pyttsann. Rosene sto klar til henting da jeg kom på gartneriet. Utrolig service!

 


Rose de Rescht er en damaskrose og oppgitt herdighet varierer, men jeg antar sånn ca H6. Visstnok opprinnelse fra Rescht i Persia, noe som er usikkert. (bilde hentet fra internett) Hadde ikke tenkt å ta med meg denne nå, men fristelsen ble for stor.
Mariann som har bloggen Vårli har de fleste av disse rosene - hennes hage ligger i Valdres i sone H6-7. Selv om de har betydelig varmere sommre så har vi mildere vintre. Kanskje det jevner seg ut litt. Hun får iallefall til disse rosene der. Så da må man bare prøve.

Bilderesultat for rose frühlingsduft 

Rosa Frühlingduft, en pimpernellrose eller spinosissimarose foreldlet frem av Kordes. Denne varierer også i oppgitt herdighet, men jeg antar ca H6. (bilde hentet fra internett)

 

Rosa Lady Emma Hamilton er den første Austinrosa jeg prøver å plante ut i hagen. Ifølge Hesleberg gartneri skal den ha H5-6 så da så 😊!

Da er det 5 roser som skal finne sin plass i hagen til våren.
Glede! 

Ha ei fin våruke dere i sør og ei fin vintervåruke dere i nord.

2 kommentarer:

 1. Oi, spennende roser du har valgt!! Jeg er veldig glad i mine tre Rose de Rescht som blomstrer uavbrutt hele sommeren og dufter helt nydelig. Og Frühlingsduft er jo bare utrolig vakker med sine sjatteringer i rosa/aprikos/gul og dufter godt gjør den også. Begge disse har vist seg å være utrolig herdig og tåler Valdresklimaet godt. Skal se du får det til hos deg også med en lun og solrik plass. Blir spennende å se hvordan det går med rosene :-)
  Hesleberg Gartneri er virkelig verdt et besøk ja :-) så dyktige og for et utvalg!
  Ønsker deg ei fin helg :-)

  SvarSlett
 2. Hei Mariann.
  Jeg gleder meg som en unge til sommeren og se disse rosene slå ut i blomst. Jeg blir inspirert av det du får til i Valdres og prøver om jeg kan få til noe av det samme her + at jeg prøver ut noen andre roser også. Siden de ofte er litt for knapp med herdighets tallene, så er det bare å prøve ut og se om det går. Jeg tenker også å ta stiklinger av rosene og få planter på egen rot - som jeg har hørt skal være herdigere.

  SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...