mandag 10. juni 2019

Tulipantid

           Nå er tulipanene i gang.

Det begynner å bli endel farger i hagen nå. Jeg sliter enda med alle ledningene som kommunen har lagt gjennom alle eiendommene pga gravearbeidene i hele området. De legger nytt rørsystem. Det gamle er fra 50-60 tallet da området ble bygget ut. På tide å fornye, men det er et herk likevel. Ledningene skal gi vannforsyning i tilfelle de må kutte vannet. Det er ikke til pryd i hagen!

Jeg har 1000 prosjekter i år også - og har vel egentlig ikke tid å dra på ferie. Men jeg greier ikke den lange vinteren uten at jeg har ligget i sola ei uke - minst. Bare må ha det!
Jeg plantet jo nærmere 300 løker i høst og nå får jeg betalingen. Alliumene har ikke åpnet seg enda, men tulipanene er i gang. De botaniske tulipanene er nesten blomstret av, men noen er enda igjen. Jeg hadde som vanlig ikke hjerte å kaste alle sideløkene som ble dannet. Tok vare på de største. Nå kommer det blomster på nesten alle!

 

Disse tulipanløkene kjøpte jeg på ferie i Tyskland i fjor. Det var sinnsykt varmt og jeg tenkte de kom ikke til å lagres særlig godt. Men vokste gjorde de. Blomsterhodene er så store at de bøyer seg når det regner, så de må støttes opp.

Jeg har plantet mange forskjellige typer og husker alldeles ikke navnet på de. De orange tror jeg heter 'Ballerina'. Er så glad i den fargekombinasjonen.

 Fordi jeg planter sideløkene, dukker det opp noen overraskelser. Denne var jo veldig pastell, men fin likevel. Sideløkene gir ikke alltid samme farge på blomsten som morløken.

 

          🌷🌷🌷🌷🌷🌷 

De botaniske tulipanene har jeg plantet endel av og håper de sprer seg med sideløker sånn at det blir fargesfest hver vår fremover.

 Kuleprimulaen begynner å bli litt sliten og tulipanen synger også på siste verset.


             De er så yndige og fine.


Ettpar nyanskaffelser i fjor har begynt å blomstre i år - en vil etterhvert blomstre håper jeg.

  Denne kjøpte jeg av Garden Living i fjor vår. Har fått seg en plass i surjordsbedet og der ser den ut til å trives bra. Har en til som er på vei opp. Har lenge ønsket meg disse plantene. Endelig er de her.

 

 

 Så en liten oppdatering på disse superplantene. Jeg plantet 3 Eremurus Robustus/Cleopatras nål. To av de kommer med blomsterstengel. Den tredje tror jeg har det litt for trangt eller noe. Den kan jeg ikke se har noen blomsterstengel.

 

Avslutter med denne vakre itoh-peonen som jeg også kjøpte av Garden Living nå i vår. Jeg kjøpte en i fjor også og den er på vei opp, men naturligvis ikke kommet så langt som denne. Så da vet jeg at de er herdige nok til å greie vinteren.
Det er små knopper på noen av peonene. Når peonene blomstrer er det liksom sommer - også her! 😊
Gleder meg.

Nå har vi igjen hatt noen iiiiskalde dager. Det ble heldigvis ikke så kaldt som de hadde spådd. 5 grader er tross alt bedre enn 3 grader!
I dag har jeg brukt dagen på å meisle av murpuss av mursteiner jeg skal mure opp på nordveggen inni drivhuset. Det gjelder å magasinere varmen i løpet av dagen for så å avgi varme om natten. Temperaturen blir også jevnere i løpet av dagen.
Det ser heldigvis ut som det skal blir varmere igjen i løpet av uka.

Fingers krossed!
Ønsker alle som er innom og leser, ei flott og varm ny uke,
Lena.8 kommentarer:

 1. Hei Lena

  Morsomt som det hele kommer samtidigt hos dig - jeg har en lignende ITOH pæon i blomst nu, men mine svenske er langt fra parate...
  Lækker Trillium!

  Ha en dejlig ny uge

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Karsten.
   Ja du vet plantene har ikke god tid hos meg. Itoh peonen har dog vært fordrevet inne i hele vår- så den har jukset litt. Resten har stått ute.
   Ha en god uke,
   Lena

   Slett
 2. Hei Lena!

  Utrolig flott tulipanblomstring hos deg! Forstår godt at du har behov for både sol og farger :)
  Ikke så veldig varmt her heller. 10 grader nå og det kjennes kjølig ut. Det regner annenhver dag, og jeg får ikke gjort så mye ute som jeg gjerne vil ;)
  Flott at du har fått deg Itoh peon og trillium. Jeg gar også kjøpt en ny Itoh peon fra Garden Living i år. Vet at det tar mange år før de blomstrer, men de er vel verdt å vente på.
  Ha en fin uke!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Marit.
   Visste ikke at det tar noen år før de blomstrer! Da er det jo ganske utrolig at min blomstrer allerede nå, siden jeg kjøpte den nå i vår som en barrot staude.
   Ja nå håper jeg at kaldværet er over og at ting virkelig kommer igang.
   Ha ei god uke,
   Lena

   Slett
 3. For noe herk med rørarbeidet da. Håper de snart er ferdige. Imens kan du åpenbart glede deg stort over løkfest i hagen. Må være litt av et skue når 300 løker skal åpenbare seg. Så mange fine tulipaner.
  Jannicke

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Jannicke!
   Ja det er ikke akkurat vakkert! Men, det blir vel en betydelig oppgradering av bydelen så vi må bare holde ut.
   Håper også på fargefest når alle åpner seg.
   Ha ei god uke,
   Lena

   Slett
 4. Hei Lena.
  Litt av en fest hos deg når tulipanene blomstrer.
  Jeg hadde også cleopatras nål, men den har forsvunnet. Staselig er den.
  Fin dag til deg.
  Hanne-Lise.

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Hanne-Lise!
   Jeg håper disse bare formerer seg og blir flere. Den andre typen som jeg plantet forsvant. Den var orange - tror den var mindre herdig enn den jeg plantet nå.
   Ha en fin onsdag,
   Lena

   Slett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...