Etiketter

fredag 31. mai 2019

Enda optimist

Da er vi kommet til siste dag i mai

Måneden har vært snill med oss så langt. Bare litt snø i begynnelsen, ellers har det egentlig vært greit. Vi har omtrent vært forskånet for nattefrost, men det var nære på i helga med +0,9 grader på natta. Jeg var i London på Chelsea Garden Show og det var vel å pushe grensene å be min mann springe rundt med fiberduk for å beskytte rosene. Det holder å be han vanne i drivhuset mens jeg er borte.
Chelsea var forresten en opplevelse. Men like fint var det å besøke Kew Gardens dagen etterpå. Vannvittig fin glasskunst plassert mellom all verdens planter både ute og inne.

 


 


 

Bare noen bilder fra Kew

💙💚💛💜

 

Ellers har det begynt å blomstre så smått i min hage også. Påskeliljene og villtulipanene er i gang. Det er deilig med farger!
Og endelig er julerosen min i blomst. Så nydelig!Blåveisen er også etterlengtet om våren.ForglemmeieiAlle rosene i rosebedet har overlevd vinteren!! Bonica, Louise Odier, Lykkefunn, Heidelberg, Kystviterose, Mary Rose, Mustead wood, Frühlingsduft, Westerland, Rhapsody in Blue, Barock, William Baffin. Og en klematis kommer faktisk med skudd fra stengelen! Jeg må ha gjort noe riktig og at vinteren har vært snitt mht tele.

Nå håper jeg på en snill juni i år.

God helg til alle som er innom!😀

10 kommentarer:

 1. Hei Lena!
  Så hyggelig å se så fin blomstring hos deg! Nydelig julerose og blåveis. Mine er akkurat avblomstret, så du er ikke så langt etter. Her har det vært iskaldt fra 1.mai og omtrent til nå, og kun 1,5 grad i natt. Nå får sommeren bare komme ;)
  God helg!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Marit.
   jeg skal ikke skryte av de store temperaturene her heller. Det er meldt ned mot 1 grad til natten. Må vel ut med plantefleecen og fiberduken igjen. Det har likevel ikke vært like ille som i fjor, men det gjenstår også å se.
   Selv om man ikke skal stole på prognoser, så var ikke langtidsvarslet akkurat oppløftende for Troms denne sommeren. Men begynner å bli vant nå. Sommmeren håper jeg også kommer etterhvert.
   Prøver å være forsiktig optimist :)
   Ha en god søndag,
   Lena

   Slett
 2. Hei Lena

  Alletiders at vejret har været med dig og haven!
  Det ser rigtig godt ud.
  Super at se våren en gang til:)

  Ha en dejlig helg

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Karsten.
   Ja det har ikke vært så værst faktisk - til her å være :)
   Vi har både vår og sommerblomstring samtidig - fordi sesongen er kort og det er lys hele tiden.
   Ha en fin søndag,
   Lena

   Slett
 3. Hei Lena.
  Godt å se at det blomstrer hos deg. Om ikke lenge tar dere oss igjen.
  Mai har vært kald så nå håper vi på varme.
  Optimist må man være.
  God helg.
  Hanne-Lise.

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Hanne-Lise.
   Vi tar dere vel aldri igjen, men haler litt innpå :) Varme for meg er 15 grader. Får jeg det så er jeg kjempefornøyd. Sol er bonus og enda varmere er enda mer bonus. Så "varme" defineres litt forskjellig rundt i landet, iallefall her i traktene :) Jeg er også enda forsiktig optimist.
   Ha en god søndag,
   Lena

   Slett
 4. Kjekt med inspirasjon fra det store utland, kjekt å se at hagen din er på vei opp av vinterdvalen. Ha en fin dag, hilsen Ingeborg

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Ingeborg!
   Ja nå begynner det sakte men sikkert å skje.
   London var bare vidunderlig på alle hagemåter :)
   Ha en god søndag,
   Lena

   Slett
 5. Så vakkert. Både i England og i Nord. :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Martin!
   Tusen takk. Du tar nå ikke så værst bilder selv heller :)
   Ha ei flott uke,
   Lena

   Slett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...