Etiketter

mandag 20. juli 2020

Forbi midten av juli allerede

Juli har gått så fort etter at jeg tok ferie. Har vært en liten tur i Oslotraktene og fått gjort endel viktige ærender 😉. Innom Hesleberg gartneri i Asker og ettpar timer i Botanisk hage - helt for meg selv. Helt nydelig. Fikk med meg to stiklinger (jeg spurte om lov) av hengepil - som jeg faktisk tror jeg har greid å holde i live. Kan se ut som det holder på å danne seg små røtter. Vet jo selvsagt ikke om den er levedyktig her, men erfaringsmessig så må man bare prøve.
Ellers har jeg stått på ganske realt synes jeg, med å få bygget bedene til opphøyde bed. Har bare et igjen i nordenden av hagen. Der skal det graves  - antakelig etter fellesferien - så det må enda vente litt. Håper å få gjort det også denne sesongen og få plantet en hel masse planter som venter i potter.
Jeg fikk berget en hel haug med beleggningsstein fra ei tomt oppi gata der det skulle graves og sprenges. De har jeg fått bruk for mellom bedene. Det blir et mye ryddigere uttykk.

 Valmueknoppen symboliserer forventning og at alt ekspolderer på en gang i juli. Jeg greier ikke å holde tritt med alt som blomstrer og kan ikke ta med bilder av alt.

 Det er alliumfest og de nye hagestolene jeg kjøpte meg i feriegave. Kunne simpelthen ikke la sjansen gå fra meg. De er gode å sitte i også!


 Brannliljene er bare så fine.

Et lite innslag av blått. Har tre tuer nå som blomstrer alldeles voldsomt.💙

Edel-lupin sådd av frø jeg kjøpte på Chelsea Flowershow i fjor. Jeg kvitter meg bare med de fargene jeg ikke liker. Har sådd maaaange! Denne mørke lilla likte jeg veldig godt. Litt mørkere enn på bildet.


Tyttebærlyng jeg tok med fra skogen bak huset til mamma i Øverbygd. Nå kommer det masse ny lyng. Det er så arti😍. Jeg tenkte de kunne spre seg utvover og være bunndekke under azaleaene og rhododendronene. Kanskje det fungerer etterhvert? På det øverste bildet er det med en trillium også. Så er det syren tid da. Helt vidunderlig. Jeg har forstått det sånn at denne syrintypen blomstrer litt senere enn edelsyrinene?  De overlever her, men blomstrer ikke av en eller anne grunn.

Været må jeg jo innom. Det har vært upåklagelig. Lenge siden jeg har hatt en sommer som dette. Ja faktisk ikke siden 2013. Bra plaster på såret etter drittvinteren som var. Likevel har ikke plantene tatt igjen det tapte. Det skal vel litt til når snøen ligger til 28 mai.

 

Rosene skal jeg komme tilbake til. Avslutter med rugosarosa Wasagaming som blomstrer finere og mer enn noengang. Endelig er roseblomstringa i gang.

Ha en fin kveld alle,
Lena🌸

 

3 kommentarer:

 1. Hei Lena

  Alletiders at du har en så flot sommer nu!
  Imponerende Meconopsis, ser ud til virkelig at trives!
  Morsomt med din Trillium, du skriver ikke arten, der er nogen enkelte der trives bedst på kalksten, andre vil have neutral jord.

  Ha en dejlig dag

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Karsten.
   Det rare er at begge trilliumene-båpde den hvite og de røde er plantet i surjordsbedet og der vokser de og trives. Nå tør jeg ikke flytte de. Den på bildet er den røde - den har ikke blomstret enda.
   Meconopsisen vokste også mye bedre etter at den fikk litt mer sur jord på røttene sine.
   Ha en flott dag,
   Lena

   Slett
 2. Hei Lena!
  Dine blå Meconopsis er jo helt fantastiske. Jeg har lest at de trives best i nord, så noen fordeler skal du også ha :)
  Ja, sommeren går så fort at jeg får nesten panikk. Jeg tusen prosjekter gående på en gang, og blir ikke ferdig med noen av de føles det ut som :(
  Ja, de syrinene blomstrer etter de andre. De er mye vanskeligere å få i blomst. Det tar flere år før de vil blomstre her også, og vet ikke hvorfor.
  Ha en fin dag!

  SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...