Etiketter

søndag 28. juni 2020

Fått mye gjort i juni

For en fin juni vi har hatt!!. Helt nydelig. Det kan se ut som begynnelsen av juli vil by på "godt" gammeldags vær, men pytt. Vi har faktisk hatt endel sommer før St Hans i år. Det er lenge siden.
Jeg har fått utnyttet helgene godt, synes jeg, i forhold til de prosjektene jeg har satt meg fore å få gjennomført ila sommeren.
Det blomstrer i mange farger i tulipanbedet. Mulig jeg skal prøve på litt mindre tutti-frutti neste år. Det er bare det at vi er så underernært på farger etter 8 måneder med hvitt og grått - at det er bare deilig med litt fargekaos😊.

 Utrolig fine farger i denne tuttu-fruttien...😅

Her har jeg fått plantet i noen ekstra sommerblomster også. Gladiolene venter enda på å få seg et mer varig sted i et bed. Dette bedet laget jeg i fjor høst. Er veldig fornøyd med hvordan det fungerer.

 

Jeg har gjort ferdig og begynt å beplante det nye bedet også. Dene ene Maidens Blush ser ut til å slite litt. Skal beskjære den sånn at den får konsentrert seg om å lage røtter. De andre to rosebuskene som jeg røsket opp ser ut til langsomt å sprette. Blir nok ikke den helt store roseblomstringen i år.

I forkant har jeg plantet Louise Bugnet til venstre, Rose de Rescht i midten og Charles de Mills til høyre. Den eneste som er helt sikker er vel Louise. I tillegg har jeg plantet flere dahlia, noen peoner og foreløpig noen stauder.

Har satt opp et provisorisk vindskydd mot nordøsten. Det har vært sykt sur og kald vind i det siste. Bare 12 grader de siste dagene, men sol🌞. Her på vestsiden av huset er det le, men nordøsten kommer sveipende rundt hjørnet og senker temperaturen noe alldeles voldsomt.

 

Hvis man snur seg andre vegen så så det først sånn ut🙈

Så langt kom jeg i dag. Jeg måtte demontere vindskjermen/leveggen som sto her tidligere. Den var helt ødelagt av snøen i vinter. Jeg innser at jeg kan ikke ha sånt som brytes skjevt her. Det blir sikkert ikke siste vinteren med sinnsyke snømengder. Tenker heller jeg har en hekk eller noe som kan legge seg flat om vinteren - for så å rette seg opp igjen (feks alperips), eller høye stauder som danner et skille mellom bed og jordbærbedet og grønnsakshagen. Noen må det iallefall være. Det ble veldig nakent da jeg tok bort leveggen.


Vi hadde noen nydelige dager på Senja i helga som var.

Midnattssola har vi faktisk sett mye til i det siste. Her kl 01.16. PÅ med solbrillene!

 

Avslutter i dag med min nyanskaffelse; Rosa 'Heidi Klum'.
Bare H4 sies det, men det bryr jeg meg ikke så mye om. Nydelig farge og fantastisk duft. Kanskje den bare blir ei drivhusrose - det får tiden vise.

Ha det god alle og god natt 💖
Ny uke i morgen og bare to dager til ferie.


 

6 kommentarer:

 1. Hei Lena!
  Du lykkes med roser. Der sliter jeg. Har nesten gitt opp, men ikke helt. Alperips har jeg god erfaring med, men de de blir ikke så høye. De kan formklippes som buksbom. De er nydelig om våren. Skogskjegg er en staude som blir høy og er herdig, men den er https://no.wikipedia.org/wiki/Skogskjegg svartelista her. Jeg vet ikke helt hvorfor, for jeg har aldri sett at den har spredt seg.
  Ha det godt! Klem Anne

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Anne.
   Ja jeg skjønner heller ikke det der med skogskjegg. Det sprer seg iallefall ikke her oppe i kaldt klima. Jeg lykkes vel sånn passelig - jeg gir bare ikke opp he he. Er så himla sta!
   Ha en fin mandag,
   Lena

   Slett
 2. Hei Lena

  Hvis roserne bliver beskyttet af sneen - som i år:) Så tror jeg du kan have de fleste hos dig.
  Bliver vækstsæsonen meget kort eller ser rosen svag ud, kan det være en fordel at decimere knopperne og begrænse energien der bruges til blomstringen.
  Godt at se frodigheden hos dig!

  Ha en dejlig dag

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Karsten!
   Heidi Klum viste seg å tåle regn veldig dårlig. Blomstene blir skikkelig stygge. Tror ikke hun blir med så veldig lenge.
   Rosene er alltid nedsnødd om vinteren, men jeg håper vi slipper like mye snø som i år - på lenge.
   Jeg skal huske på det med roseknoppene. Godt tips!
   Ha en flott dag,
   Lena

   Slett
 3. Det er helt utrolig å tenke på all den snøen dere hadde for bare litt siden, den forvandlingen. Ha en fin kveld, hilsen Ingeborg

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Ingeborg!
   Ja den siste snøen smeltet vel noen dager ut i juni - så drøye 14dager siden. Det går fort når det først tar tak - heldigvis!
   Ha en flott dag,
   Lena

   Slett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...