Etiketter

fredag 21. mai 2021

Endelig vår

 Endelig er det blitt vår nord for polarsirkelen.
Det har vært intens snømåking for å få fortgang på snøsmeltingen og jeg er like av i ryggen hvert år. Men det går seg til.
I april greide det å legge seg like mye snø som i april i fjor - akkumulert 120 cm. Så det gikk veldig tregt med tininga da det også var kaldt om nettene.
Men når det først begynner - så går det fort. Heldigvis. De første tulipanene titter opp med en gang det blir bart, og de jeg har fordrevet inne i drivhuset måtte jeg sette ut i minusgradene sånn at de ikke blomstret av inne i drivhuset før jeg fikk nytt de ordentlig. Jeg tror de syntes jeg var litt brutal - men de kom seg da etterhvert.

Inne i stua har jeg pottet om plumeriaen da den ble så stor at den tippet over med potta og alt. Jeg var helt sikker på at den hadde brukket noen greiner. Heldigvis gikk det godt. Med strørre jordvolum ser den ut til å trives enda bedre og har masse blomster på tur. Jeg er stolt som en hane!!

9 mai så det sånn ut. Jeg prøvde å måke frem grønnsakskassene, men det var ingen barflekker å kaste snøen.
13 mai hadde det kommet mye lengre - og spaden står i snøfonna under verandaen. De opphøyde bedene tiner frem først. Akkurat som jeg ville.

 


18 mai og jeg har allerede raket litt av plenen! Jeg har også satt ut noen planter til avherding.Det er så usannsynlig deilig å bare kunne få begynne å gjøre littegrann i hagen.

Staudene begynte å titte frem  med det samme snøen tinte.

De første crocusene.

Jeg oppdaget ei litt stusselig julerose som prøvde å blomstre under noe granbar. Beklager utydelig bilde.
Kuleprimulaene er også på vei opp.
Denne helga skal jeg bruke tid på å flytte noen roser og rips/solbærbusker og rydde i staudebedene. Blir koselig.
 
Rabarbraplanten har overlevd i plastikkpotta si også - heldigvis. Jeg var litt redd den kom til å stryke med i barfrosten.

 


Så ble det en ny tur ut på Kvaløya for å sanke litt mer rullestein. Deilig med litt strand og fjæreliv i blandt.
 💚
 
17 mai ble tilbragt på denne måten hele dagen. Ganske uvanlig for oss som normalt har 6 grader og regn eller sludd på 17 mai. Så dette var en helt grei avveksling.

Deilig med farger😍
Nå er sesongen for alvor i gang - så gjenstår det å se hvilken sommer det blir i 2021. Håper på en grei juni sånn at alt ikke stopper opp - som det av og til kan gjøre.


Ønsker alle ei riktig god pinsehelg!

Lena💜

14 kommentarer:

 1. Rart hvor fort det går, når våren først slår til. Ja, plantene ligger tydeligvis å bare venter på å slå til der under snøen!
  Så vakkert på Kvaløya.
  Ha en fin helg!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei.
   Ja det er veldig vakkert på Kvaløya -speiellt når det er fint vær. Merkelig nok blomstrer de selv om det var tele ned til kina etter all barfrosten i vinter.
   Ha ei flott uke,
   Lena

   Slett
 2. Ja, jeg blir like forundret hver vår over hvor for snøen smelter. Så bra at det har blitt bart hos deg, og mine kuleprimula har akkurat begynt å blomstre. Så du er ikke så langt bak her likevel :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Marit!
   Ja jeg blir det selv også - heldigvis ble det vår noen uker tidligere enn i fjor (som var et værstingår). I da 24 mai - har kulene såvidt begynt å få farge :)
   Ha ei flott uke,
   Lena

   Slett
 3. Tålmodighed belønnes, og du har ventet længe nok synes jeg. Dejligt at se den bare jord, som varmes op af solen. Det virker lovende nu, og mange planter er allerede på vej. God fornøjelse fremover!

  Hilsner fra Ulla

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk Ulla! Ja nå er det bare full speed forover. Håper på mye kos imed hagearbeid fremover. Har jo 1000 planer :)
   Ha ei flott uke,
   Lena

   Slett
 4. Godt du har fått bort snøen, det er utrolig hvor forandret hagen blir. Ha en fin kveld, hilsen Ingeborg

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Ingeborg.
   Du aner ikke hvor deilig det er med barmark og litt hagearbeid, selv om det bare er å rake plen. (jo jeg vet du aner :) )
   Ha ei flott uke,
   Lena

   Slett
 5. Förstår att våren är kort och väldigt intensiv däruppe hos er. Men ett fantastisk skeende är det. Härliga bilder från stranden :)

  Ha det gott! Carina

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Carina.
   Ja vi har vel egentlig ikke ordentlig vår - det går nesten rett fra vinter til en slags sommer - eller det dere ville kalle vår :) Det er helt nydelig å kunne holde på med noe annet hagearbeid enn snømåking!
   Ha ei flott uke,
   Lena

   Slett
 6. Hei Lena! Jeg blir alltid like forundra over hvordan plantene bare skyter fart når snøen er borte. Heldigvis at det er sånn. Savner varmere netter. Ha det godt! Anne

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Anne.
   ja det ønsker jeg meg også, men føler at jeg skal være fornøyd med at det er snøfritt foreløpig :) Jeg regner med at det varmes opp hos dere når junien begynner.
   Det er enda tele i jorda ca 50 cm ned her så det tar nok litt tid før det eksploderer helt. Det ser ut som mine mathagonliljer har hatt litt vont av barfrosten i vinter. De bruker jo å være de første som trenger seg opp gjennom snøen. Det er sparsomt i år.
   Ha ei flott uke,
   Lena

   Slett
 7. Bildet av rullestein er spesielt spennende synes jeg.
  Ellerst har du dokumentert forandringen i vår-hagen på en fin måte.

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Martin.
   Ja det blir nok flere turer til rullesteinsfjæra. De er så dekorative. Har så mange prosjekter i hodet - så får vi se hvor mange jeg får realisert :)
   Ha ei fin uke,
   Lena

   Slett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...