Etiketter

torsdag 12. august 2021

Godt gammeldags hagearbeid del 2

 Jeg har jo selvsagt holdt på med flere ting samtidig. For det er jo ofte sånn at man må vente med å gjøre ting - feks vær kommer i veien eller så må man tenke litt mer hvordan man skal gjøre ting før man går videre. Det jeg viste i forrige innlegg var så tungt at ryggen måtte ha noen pauser innimellom.
Jeg har ventet med å begynne på det siste bedet i nordenden av hagen fordi det skal graves for ny ledning til kloakken. Min mann mener at det ikke skal graves der bedet ligger. Så jeg håper inderlig at han har rett - hvis ikke......😱
Jeg har mengdevis av roser, stauder og klematis som venter på å få en plass i hagen og jeg har ikke lyst å ha rosene i drivhuset enda en vinter (de tar mye plass). Så nå har jeg bare begynt og håper at det får stå i fred for eventuelle gravemaskiner.

11 juli. Her har jeg begynt å fjerne gresstorv for det nye bedet.Da det ble planert ut med gravemaskiner - da vi flyttet hit, la de ned mye masse for å bygge opp. Det er detfor ekstremt mye stein i grunnen som jeg må bryte opp og kjøre vekk.
   

 

Så fikk jeg begynt å legge heller 23 juli. Da hadde jeg snudd jorda og fjernet ugress også her. Jeg lar staudene stå foreløpig. Her har jeg også demontert stativet som jeg hadde rundt rosa Polstjärnan.

Her heller plenen så jeg prøvde å få tilpasset plankene sånn at bedet blir i vater😊

Imens beiser jeg mer plank når været tillater det....
 Så langt kom jeg nå på tirsdag da det var oppholds og det gikk an å være uteSyrinen som står midt i bedet tenker jeg å flytte - men litt senere når den begynner å gå i dvale. Så får vi se om den tåler det. Skal også beskjære den litt og løfte kronen. Har mye igjen her enda og håper å få gjort mye mer nå til helga.

 

Til tross for den elendige sommeren og barfrosten i vinter, så blomstrer nå Rhapsody in Blue og rosene i rosebedet. DET er bare så herlig!

Ha det godt så lenge💜
Lena.
 

14 kommentarer:

 1. Hei Lena! Det er imponerende å se hva du får til. Spennende å følge med på prosjektene dine. Så fint du har utnytta plassen bak drivhuset. Krysser fingre at du får et godt arbeidsvær til helgen. Ha det godt! Anne

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Anne.
   ja jeg prøver å få orden på de forskjellige områdene i hagen sånn at jeg har steder å plassere alt jeg sår hvert år - så de ikke blir stående i potter og sture hele sommeren. Det er ofte det som skjer. Nå er jeg klar for å plante ut rosene og ikke ha de stående i drivhuset enda en vinter. Jeg trenger plassen! :)
   Ha en fin dag,
   Lena

   Slett
 2. Det er flot arbejde du laver, men jeg kan godt forstå det er hårdt for ryggen!
  Håber du kommer i mål mens det stadig er sommer og kan glæde dig til at se det nye bed i fuld udfoldelse til næste år.

  Hilsner fra Ulla

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Ulla.
   Tusen takk.
   Jeg prøver i allefall å ha "infrastrukturen" på plass sånn at plantene får best mulig utgangspunkt i dette umulige klimaet:)
   Ha en fin dag,
   Lena

   Slett
 3. Jobber og jobber, og du får det til.
  Bildet av 'Rhapsody in Blue er bare vakkert!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Martin.
   Tusen takk :)
   Ja noe må jeg jo gjøre (og hadde planlagt) når sommeren slår feil - heldigvis er det endelig noe som blomstrer - det har stort sett bare vært grønt hittil i sommer. Selv om grønt er fint det og :)
   Ha en fin dag,
   Lena

   Slett
 4. Ett rejält projekt men vilken känsla när det börjar närma sig färdigt. Det ser väldigt snyggt ut redan nu. Det är tungt, jag har skyfflat 1,8 ton jord idag, men det är ändå kul när jag tänker på hur det ska bli. Du har dina rosor, jag funderar på att belöna mig med några :)

  Ha det gott! Carina

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Carina.
   Tusen takk. Ja det har vært tungt arbeid og jeg har enda litt igjen. Noe må nok vente til neste år. Skal prøve å få plantet endel roser nå i høst.
   Hadet godt,
   Lena

   Slett
 5. Det er nå litt gøy å holde på med sånne prosjekter, jeg er enig med deg i at alle avbrytelsene gjør at det kan ta lang tid å bli ferdig (jeg jobber meg liksom i gang, og når jeg har holdt på en stund så har jeg alle trekkene framover i hodet, men så skjer det et eller annet, som du sier været, eller noen som ringer, eller at jeg rett og slett blir trøtt eller sulten, og da kan det plutselig gå lang tid før jeg kommer i gang igjen, litt irriterende, men jeg tror det alltid kommer til å være sånn). Ha en fortsatt fin dag, hilsen Ingeborg

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Ingeborg
   Ja nå beskrev du akkurat hvordan det er. Det tar litt tid å komme igang igjen etter at man har hatt ei pause. Blir nok ikke ferdig med dette i høst, så blir litt jobb neste sommer også.
   Ha en fin dag,
   Lena

   Slett
 6. Jeg håper virkelig at bedet får være i fred for graving!! Her la de fjernvarme for et par år siden, og det gikk med så mye. Verst gikk det utover naboen som mistet flere gamle trær. :(

  For en jobb du har gjort! Det der kan du være stolt av med rette.

  Ha en fortsatt fin (og forhåpentligvis lang) sensommer!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei.
   Ja jeg frykter at det kan gå med noen trær i alle fall. Jeg aner ikke om de må grave der, jeg bare satser på at de ikke må gjøre det.
   Det har vært mye arbeid og jeg har enda endel igjen å gjøre til neste sommer - så jeg blir ikke arbeidsløs selv om sommeren skulle utebli et år til.
   Ha en fin dag,
   Lena

   Slett
 7. Så flott det blir hos deg! Det er som vanlig store prosjekter du holder på med. Jeg holder på med store prosjekter jeg også, men blir nok ikke ferdig i høst jeg heller.

  Ha det godt!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Marit.
   Tusen takk. Ja det blir enda endel prosjekter. Kanskje blir jeg ferdig med det grøvste neste sommer. Da kan jeg kanskje bare konsentrere meg om å så og plante ut og evt flytte litt rundt. Det skal bli deilig.
   Ha det godt,
   Lena

   Slett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...