Etiketter

søndag 19. desember 2021

Vårdisplay og inspirasjon

 Jeg har lenge vært inspirert av Claus Dalby sine dusinvis med tulipaner i potter om våren. Men som jeg har nevnt før, så har jeg ikke helt kommet igang.
Da det var salg på løker i høst, slo jeg til og kjøpte endel både her lokalt og på nettet.
Jeg er totalt fan av Mr Dalby, men jeg sliter med å se på videoene hans - jeg får helt spader av at han snakker såååååå saaaaakte😂. Er det bare meg eller? Så jeg nøyer meg med å se på bilder hehehe.


Så det er noe sånt jeg ser for meg: Bildene er hentet fra Claus Dalby.
Noe al la dette er gjørbart også i mitt klima. Narsisser og stemorsblomster. Jeg ser også at han bruker endel limegrønt som "filler", men jeg vet ikke helt hvilken plante det skulle bli om våren/forsommeren? Noen ideer?


Ble mye fint på salg

Her er det brukt vortemelk. Veldig fint, men jeg tror ikke den er så tidlig her hos meg.

 


Jeg elsker jo disse fargekombinasjonene. Se hvordan det limegrønne binder alt sammen. Det ER så nydelig!
Det blir jo ikke helt de samme fargene hos meg, men noe i denne duren.


Så tenkte jeg å bygge noe enkelt å sette pottene på sånn at det blir et fint display. Dette bildet er hentet fra HageLilles lille Hageblogg for inspirasjon. Det kan godt hende jeg ender med å bygge opp noe med murstein og planker hvis jeg ikke rekker å bygge noe i tide.


Så i dag fikk jeg endelig plantet alle løkene i potter - store og små. Så får vi se hvordan dette blir til våren.


Her har jeg plantet to forskjellige typer narcisser, forkjellige tullipaner i gulorange, rødt og lilla + lilla alluim Purple Sensation.
Så da gjenstår det å se om jeg finner frø til stemor som kan matche fargene - eller kanskje kjøper jeg bare småplanter til våren. Vi får se - det er lenge igjen til mai. Det ble i allefall 13 potter med alt. Og så har jeg 4-5 potter med tulipaner stående i drivhuset.
Jeg - som var så lei tulipaner i sommer!😂
Det var så deilig å holde på med jord og løker nå på denne tiden. Det tror jeg at jeg kommer til å gjøre igjen.

Da jeg var ferdig med løkplanting så det sånn ut ute. Det klarnet opp og det ble et nydelig lys på himmelen. Nå skal det bli bikkjekaldt igjen.
 
✨God Jul💖

Lena.


8 kommentarer:

 1. Hei Lena!
  Løk i krukker om våren er innmari fint. Kan du ikke prøve vortemelk, hvis den er herdig. Jeg vil tro at tulipaner og vortemelk vil ha den samme utviklingen hos deg som hos Claus D. Tidlig hos han og seinere hos deg. Blått er veldig fint til de fargene du har valgt. Blått og oransje er komplementærfarger. Han snakker utrolig sakte, verst på engelsk.

  Ha det godt og god jul! Anne

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Anne.
   Ja kanskje jeg skal prøve det. Det er ikke så mange sorter av de som er herdige her, men noen er det. Jeg får det blåe gjennom allium Purple sensation som jeg har plantet i noen potter. Blir artig å se til våren.
   God Jul til deg også,
   Lena

   Slett
 2. Hei igjen Lena!
  Hyggelig med et nytt blogginnlegg fra deg :)
  Claus Dalby viser frem mye fint hos seg, men de klimasonene han har kan også jeg bare drømme om. Marikåpe er det eneste jeg kommer på som er limegrønn, men den blomstrer jo ikke for langt ut på sommeren. Hos noen frøfirma (engelske) har jeg sett limegrønne stemor, men de er neppe i salg her. Jeg har i mitt nye drivhus en eske med løk som jeg også kjøpte på salg sent i høst. De venter fortsatt på å bli plantet... ;)
  Jeg er imponert over løkplantingen din. Får håpe du lykkes med tulipanene hos deg. De har jeg mer eller mindre gitt opp her, for de kommer jo aldri tilbake. Jord, løker og frø en fint å holde på med nå. Jeg estikte mange frø her om dagen. Jeg skal om ikke så lenge så blodbeger i kjelleren, og så flytte de ut i drivhuset når den verste kulden er over. Det skal bli kaldt her også til langt over jul.
  Da ønsker jeg deg en god jul og godt nytt år, og så "snakkes" vi i januar om ikke før :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Marit.
   Ja plutselig ble det to innlegg etter hverandre :)
   Kanskje jeg skal se om jeg finner limegrønne stemor? Det hadde også vært tøft. Gjør ikke noe om man må betale litt toll så lenge det er verdt det.
   Jeg regner tulipaner som engangsblomstrende - og tar de alltid opp etter belomstring. Tar vare på de løkene som er store nok og replanter de i en stor gruppe. Blir alle slags farger, men det er ikke så nøye.
   Lykke til med blodbeger. Her blir det paprika, chili og løsåing etter jul.
   God jJul til deg også,
   Lena

   Slett
 3. Dejligt at læse om din fremtids-drøm om løg i mange krukker. Det skal nok blive rigtig flot til foråret engang! Jeg er ikke ekspert i limegrønt, men hvad med nyserod (Helleborus Foetidus)? Jeg synes næsten hele planten er limegrøn, men er ikke klar over om den ville kunne trives hos dig. Har læst den blomstrer i marts-april i Danmark.
  Her lige op til jul må det være skønt at plante og hygge sig med potter og krukker, selvom vinteren banker på lige udenfor døren. Rigtig god jul!

  Hilsner fra Ulla

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Ulla.
   Ja det er også et godt alternativ. Skal sjekke om den er tilgjengelig i området når det blir mer vår.
   Jeg tror det kan bli ganske fint - for jeg bruker å lykkes med løkplanting i krukker.
   Ha en riktig God Jul,
   Lena

   Slett
 4. Hej, det blir säkert fint med alla tulpaner och att få till lite höjd med den lilla trappan var ju supersmart :)

  God fortsättning på Julen! Carina

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Carina.
   Ja jeg håper det kan bli fint. Nå har jeg funnet frø til en limegrønn stemorsblomst også.
   Godt Nyttår,
   Lena

   Slett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...