Etiketter

lørdag 5. februar 2022

Nytt hageår 2022, frøsåing og soldag

 Da var det på'n igjen....😁
Like optimistisk hvert år. Man vet jo aldri, det kan jo hende det kan bli en fin sommer i år?
Så derfor har jeg gått til innkjøpt av frø - og jeg synes faktisk at jeg har klart å begrense meg bittelitt i år. Jeg sa bittelitt!
Jeg har bestilt noen flere dahlia, noen liljer og noen stauder.

Med klokka: American Dawn, Penhill Watermelon, Dawid Howard og Catherine Deneuve.
Jeg har Catherine Deneuve og Dawid Howard fra før, men ville ha flere av disse.

Nå er også sola kommet tilbake, men januar har vært en stormfull måned med vind opp i orkan styrke i to omganger og et polart lavtrykk. Godt å se at de strukturene jeg har i hagen står støtt. De er trydeligvis solid bygget. Enn så lenge har jeg greid å holde gangveiene åpne. Det er usikkert hvor lenge jeg greier det når snødeponiet dreier seg rundt hjørnet på verandaen.
Jeg prøver å holde en gangvei mellom verandadøra nede og drivhuset. Men når snødeponiet kommer lengre og lengre til venstre - så spørs det.


De første spirene har spirt. Jeg har sådd wallflowers (til vestre) eller gyllenlakk i år også. Og prøver å så de så tidlig at de kanskje tror det har vært vinter og dermed kan blomstre til sommeren. Til høyre er det artisjokk spirer. De sådde jeg i fjor også, men for sent - så derfor tidligere i år.


Det ble da noen frøposer....
 
Har vintersådd noen stauder. Denne gangen skal de få stå i drivhuset - der er det varmere om våren. Tidligere når jeg har sådd stauder ute, har det vært så kaldt  om sommeren at det har vært lite spiring. Så det blir litt for mye lotto.

 
Noen solbilder må det også bli. Alle blir helt euforiske når sola viser seg igjen. Her skinner den i husfasadene i sentrum - mens et fly tar av fra flyplassen....

Rosa lys i fjellene på Kvaløya.

Når lyset er tilbake, ble jeg så inspirert av Anne's IG konto @hagenvaaranne og kjøpte noen alldeles lekre primula som lyser opp i stua og gir ørlitt vårfølelse.


I dag var jeg ute og måket opp gangveiene igjen etter stormene, fylte opp fuglematerne og sjekket plantene i drivhuset. Det er enda minus 5 grader inne i drivhuset selv om sola skinner. Den varmer null og nix enda - men jeg nøt hvert sekund.
 
Morelltreet han mange fruktknopper - så får vi se om jeg greier å pollinere i år da. Har ikke fått det til hittil...


Det er iallefall liv i rosebuskene. Jeg må legge over strie sånn at de ikke våkner opp for mye mens jorda er bunnfrosset i pottene.

Ny ladning med snø i pottene under verandaen. Selv om det er frost  så forsvinner snøen ned i jorda på mystisk vis.
 

Ikke så mye snø enda - jeg prøver å minne meg på at enda  har vi de mest snørike månedene foran oss  🙈 og leeeeenge til vår.

 
Et lite solnedgangsbilde fra 9 januar tilslutt.

Ja nå er vi i gang igjen.
Nå skal jeg prikle ut de første dichondra 'Silver falls' spirene. Rosestiklingene som står i råkjelleren ser også ut til å ha greid seg. Har veldig lyst å prøve å omøblere på planterommet. Trenger desperat mer plass og det kan nok effektiviseres noe mer i så måte.

Ha det godt,
Lena.🌸
7 kommentarer:

 1. Frø og spirer gir løfter om at det kommer en vår engang. Så flott at dere har fått solen tilbake i nord, fine solbilder.

  Ha en fi søndag!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei.
   Ja nå har vi hatt noen fine dager og faktisk sett sola flere dager på rad!! Ja den våren kommer om ca 4 måneder her hos meg. Bare å smøre seg med tålmodighet.
   Ha det godt,
   Lena

   Slett
 2. Here comes the sun... Så dejligt for dig at se sollyset igen! Forstår du må ud og nyde vejret selvom det stadig er koldt og sneen ligger højt overalt - undtagen der hvor du holder gangene fri. Forstår det må være skønt at kigge på spirer og rode med jord og potter i stedet for at skovle sne hver eneste dag!
  Optimismen er sandelig tilbage igen, og man ved jo aldrig om ikke det bliver en fin, varm sommer?!

  Hilsner fra Ulla

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Ulla.
   Ja akkurat nå er jeg fornøyd bare med å se at lyset er tilbake ☺️
   Håpet om en god sommer er alltid der - sånn må det bare være. Og våren kommer om 4 måneder her hos meg.
   Jeg har enda myyye snø som skal måkes før den tid. Huff🥵
   Ha det godt,
   Lena

   Slett
 3. Gøy med de minste vårtegnene. Jeg har gitt opp georginer, det er så mye snegler her, men du har vel ikke brunsneglen oppe hos deg, så da MÅ du fråtse i dem. Ha en fin søndag, hilsen Ingeborg

  SvarSlett
 4. Hei Lena
  Ja, det er så gøy å følge små spede spirer nå på denne tiden. Mye snø som vanlig hos deg. Flotte georginer du har bestilt. Jeg har nettopp bestilt et lite lass av de, og i år skal de plantes i store krukker. De blir flottest med mye jord rundt røttene. Så bra at lyset og sola er tilbake hos deg.
  Ha en fin ny uke!
  Hilsen Marit

  SvarSlett
 5. Hei Lena! Det er himla deilig å være i gang igjen. Dahlia D.H og C.D har jeg også bestilt. Jeg klarer ikke å begrense meg både når det gjelder frø og knoller. Innmari hyggelig at du har blitt inspirert. Blir glad av sånt. Ha det godt! Anne

  SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...