Etiketter

fredag 18. mars 2022

Lurevår

 Det er superlett å la seg rive med når vi har nesten to uker med ca 6-8 plussgrader. Jeg gjentar for meg selv at «det er ikke vår, Lena. Det er ikke vår enda». Snøen har tint kjempemasse og jeg kan skimte hjørnene på noen av de opphøyde bedene. Det er ikke så mye som skjer i drivhuset enda siden snøen ligger oppover veggene og lager det til et kjøleskap i stedet for drivhus. 

Men nå er det nok slutt for ei stund. Akkurat nå er verandaen blitt dekket av hvitt igjen. Men det var likevel skjønt å se de første snøklokkene blomstre ved varmekablene i fortauet nede i sentrum.

Selv om jeg slettes ikke synes det er så fint med hvite blomster om våren når det enda likevel bare er brun/sort og hvitt, så er det helt nydelig å se disse første hvite blomstene. Dette er vel scilla? Deilig med litt farge i tilværelsen.

På planterommet er både stauder, sommerblomster og tomatplanter godt i gang. Jeg kjøpte også noen pluggplanter på Plantasjen.


Riddersporer ‘Magic Fountain Lilac’.

Diverse tomatplanter. Plantet dypt. 


Den første spede spiren på ranunklene jeg har satt i jord. Det er første gang jeg prøver å forkultivere ranunkler.


I drivhuset er det ikke mye action, men jeg så liv i en av krukkene med tulipaner. Kanskje jeg må sette de under verandaen sånn at de ikke kommer i gang alt for tidlig


Utenfor drivhuset har jordbærplantene tint frem. Det varer nok ikke lenge….


Jeg må minne megselv på at vi fikk 142 cm snø i april i fjor - akkumulert. Vi er ikke ferdige med vinteren enda. 

Nå skal jeg finne frem dahliaknollene i helga, legge de i bløtt og få plantet de i potter for så å sette de varmt i plastkasser. Det fungerte kjempefint i fjor. Jeg har allerede plantet to stykker som var litt inntørket da jeg fikk de i posten. Tok ikke sjansen på å la de ligge noen dager. 

Så skal jeg kose meg med hageblader for i helga blir det tydeligvis innevær. 


Nå er det slutt på de fantastiske solnedgangene på ei stund. Håper de snart er tilbake og at snøen for alvor kan begynne å tine og at det blir ordentlig vår. 

💚Ønsker alle ei riktig god helg💚
Lena

 


12 kommentarer:

 1. Hei Lena
  For en gangs skyld er/var det mindre snø hos deg enn her. I hagen min ligger det ca 20 cm med snø som ikke ser ut til å ville bli borte. Det har vært så kaldt så lenge at det har vært helt uvanlig. I dag ble det endelig 8 grader, så det blir nok bedre fremover. I drivhuset mitt har jeg en krukke med løker jeg plantet i januar. De vil jeg beholde der, for jeg vil ha vår inne når jeg ikke kan få den ute ;)
  Jeg har ennå ikke sådd tomat og agurk, men tenkte å gjøre det i morgen. Derimot har jeg veldig mange blodbegerplanter på gang. De ble sådd mellom jul og nyttår. Så noe er på vei her også :)
  God helg!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Marit.
   Du har nok enda mye mindre snø enn her. Sist jeg sjekket var det 62 cm på flatmark og selvsagt mye mer der det er snødeponier. Nå ser det ut som vinteren skal komme sterkt tilbake - så da der juksevåren over.
   Jeg greier ikke å bestemme meg om jeg skal ta ut krukkene med løker eller ikke - vi får se.
   Deilig å være i gang.
   Ha ei flott uke,
   Lena

   Slett
 2. När jag läser är jag glad för hur långt våren kommit här och att risken för mer snö är ganska liten. Vädret i helgen ska bli soligt och skönt. Förstår att det kliar i fingrarna men att slå sig ner med härlig läsning är ju också skönt :)

  Ha det gott! Carina

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Carina.
   Ja hos oss kommer våre helt til sist, men det vet vi jo. Sesongen er kort - og noen ganger frustrerende. Dere er heldige som har lengre sesong. Håper du fikk utnyttet finværet i helgen.
   Ha det godt,
   Lena

   Slett
 3. Våren lar vente på seg her, veiene begynner så smått å bli bare. Det er jo ikke så lenge siden det snødde godt i starten på mai også.

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Lillian.
   Den er bare på snarvisitt her - ingen grunn til å glede seg for tidlig. Det kan enda komme 1 meter snø i april - det husker vi fra i fjor! Men - man får ta med seg de lyspunktene som man får :)
   Ha det godt,
   Lena

   Slett
 4. Jeg håber du har haft en hyggelig weekend med alle dine havemagasiner! Det er jo glædeligt der er smeltet en masse sne, men jeg kan godt forstå du må være tålmodig, når april også er en slags vintermåned. Fint at se der sker lidt i dine spirekasser, og dejligt med spor af forårsblomster rundt omkring i byen. Det er nogle meget smukke billeder du slutter af med. Mange tak for dem!

  Hilsner fra Ulla

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk Ulla!
   Ja jeg fikk jobbet i drivhuset i helgen - det var hele 17 grader der inne uten at varmen sto på. Bare oppvarmet av sola. Siden våren kommer så sent her, er det deilig med drivhuset som gir meg vårfølelse mye tidligere. Så jeg fikk lagt alle dahliaene i potter. Nå blir det vinter igjen.
   Ha det godt,
   Lena

   Slett
 5. Fine småplanter Lena.
  Nå blir det mye kos fremover :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Martin.
   Tusen takk! :)
   Ja det blir i allefall kos i drivhuset. Nå er vinteren fullt tilbake her - men det er også da heeeelt normalt.
   Ha det godt,
   Lena

   Slett
 6. Det er jo bra at snøen er i ferd med å tine hos deg, selv om den kanskje kommer igjen, da er det i hvert fall håp, og spesielt når det kommer noe opp av jorden også. Ha en fin kveld, hilsen Ingeborg

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Ingeborg.
   Ja nå har vi fått kraftig påfyll igjen - som ventet. Da blir det lite spiring på ei stund siden det også har vært ned i -8,5 grader om natta. Det skal enda være kaldt om nettene ei uke til før det blir litt bedre. Håper bare at april ikke blir en gjentakelse av fjoråret.
   Ha det godt,
   Lena

   Slett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...