Etiketter

torsdag 31. mars 2022

Siste dag i mars!

 Tiden går så sinnsykt fort og nå er allerede mars også over - og vi begynner for alvor på noe som kan ligne på en vårmåned her i arktis.
I slutten av april kan vi som regel kjenne litt på vår - men så kan det også være full vinter.
Uansett så er drivhussesongen i gang selv om det er bitende kaldt på nettene. Jeg har hengt opp et telt inne i drivhuset sånn at jeg bare varmer opp den delen. I år har jeg prøvd med byggplast - som skal være tettere enn bobleplasten. Jeg tror jammen det fungerer. Men når det er minus 5-6 grader om nettene så må vifteovnen jobbe ganske konstant.Det er jo litt nervepirrende - for det må jammen ikke bli strømstans....🙈


Jeg hadde kjøpt muscari og påskeliljer, men måtte ta de inn i drivhuset når det ble så sinnsykt kaldt igjen. Vi hadde jo lurevår ei stund og jeg ble nesten lurt - bare nesten.


Vi hadde 55 cm snø på det laveste før det begynte å lave ned igjen og det ble kaldt. Nå er vi oppe i 80 cm og det skal snø enda mer ettpar dager. Jeg skal vedde at vi minst ender på en drøy meter før det tiner mer enn det akkumulerer...
Så lite snø er det lenge siden jeg kan huske å ha sett i midten av mars.

Våririsene, iris reticulata, begynte å sprette ved husveggen

 

Det samme gjorde narcissene. Nå er de dekket med 50 cm snø igjen.

 

I år prøver jeg å fordrive ranunkler for første gang. Nå har jeg plantet de i potter og nesten alt er flyttet ut i drivhuset.

 

Dahliaene brukte bare en uke på å spire etter at jeg plantet de i potter og satte de i plastbokser ved siden av varmovnen. Dette tipset plukket jeg opp hos Claus Dalby.

 


I dag fikk jeg et tips fra en hagevenninne om at hun hadde funnet eiketønner som skulle kastes (!!) og hun hadde fått ta to til seg selv  - og tipset meg og en til om at vi også bare kunne dra og hente. Altså - snakk om GULL!!😍
Nå står de ved veggen og vente på sommeren.
Disse skal jeg bruke til plantekar/potter og ha noe skikkelig fint i. Jeg gleder meg allerede.

 I dag fikk jeg jammen en forundringseske fra Garden Living. Jeg husker jo aldri hva jeg har bestilt - men det ser spennende ut he he...Så nå må staudene i jord fortere enn svint. Da har jeg litt å gjøre i morgen også.
Nå ser jeg frem til påskeferie med godt påskevær, påskefjellet og påskegodt!🐤

Ha en nydelig helg når vi kommer så langt.

Lena🌼

7 kommentarer:

 1. Hei Lena!
  Ja, vi som kjemper mot vinteren i drivhus har det ikke lett. Strømprisene her på østlandet er ikke festlige for å si det mildt, og som du nevner tenk om det blir strømstans...
  Her har den gamle snøen blitt til is, og jeg tviler på at den har noen isolerende effekt i - 7 grader. Lurevår er et godt uttrykk, og jeg ble også nesten lurt et lite øyeblikk. 14 grader på dagen sist lørdag, og - 7 natt til onsdag. Det er spennende å lese om ditt telt med bygningsplast. Jeg har telt av bobleplast inne i drivhuset, og det har fungert veldig bra synes jeg. Det er på 9 kvm. og er mye mindre å varme opp enn 18 kvm. som det er i det største rommet i drivhuset. Så mye det hadde smeltet hos deg før snøen kom tilbake igjen.
  80 cm med snø er jo helt sinnsykt å ha nå :(
  Jeg har kjøpt både stemorsblomster og primula hee nå, og har de utenfor drivhuset når temperaturen er over 0, men om natten må de stå inne. Denne kulden her vil ikke slippe taket, og det blir ingen tidlig vår her med det første. Jeg misunner ikke deg all den snøen, og ønsker deg lykke til med snøsmeltingen. Flotte eikefat du fikk tak i. De blir garantert fine med planter i.
  Stor trøsteklem!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Marit.
   Tingen er at det er ikke mye snø til å være her - og jeg er sååå glad hver dag nå det ikke kommer mer. Halleluja. For i april bruker det vansligvis ikke å akkumulere så mye mer siden det som kommer gjerne er bløtt og tungt og synker sammen. Nå ser det ikke ut som det skal snø noe særlig ei uke fremover - så det er håp!
   Jeg gleder meg veldig til å plante noe i eikefatene. Blir spennende!
   Ha en flott dag,
   Lena

   Slett
 2. Måste säga att jag blir inte avundsjuk när jag läser om snön du fått nu. Det känns som att snön kommer senare och senare eller? Åtminstone upplevde jag det så när jag var mycket i Hemsedal. Den tidiga vintern var ganska bar och sen satte det igång att snöa när jag vill ha vår hemma. Jag har ingen snö här nu men de sista 3 nätterna har vi haft -5 eller mer.

  Ha det gott! Carina

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Carina.
   Det ganske normalt her at mars og april gir mye snø, ofte mer enn i januar og februar. Men vi vil jo ikke ha metervis! I år har vi egentlig sluppet "billig" unna - og har ganske lite snø. Jeg er så glad for hver dag som går uten at vi får mer! :) Kanskje vi får tidlig vår likevel?
   Ha en flott dag,
   Lena

   Slett
 3. Flotte ege-tønder du fik fingre i der! Her købte vi en halv whiskey-tønde i går, og den lugter så kraftigt at den nok skal stå lidt inden vi kan plante i den. Jeg ved ikke hvad planterødder mener om at have rødderne i whiskey... Men billig var den:)
  Du har jo lagt flere måneder til dyrkningssæsonen ved at have et drivhus, men det er selvfølgelig altid spændende hvor længe der er plads derinde. Fint ser det ud med alt hvad du driver frem, mens sneen ligger meterhøjt derude! Håber snart du kan se lidt jord i haven!

  Hilsner fra Ulla

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Ulla.
   Hvem vet, kanskje noen planter er meget glad i whiskey :D Det er gull å finne sånne billige eller gratis skatter!
   Jeg håper og tror på en tidlig vår i år. Det ser lovende ut med "bare" 71 cm nå. Og er storfornøyd for hver dag det ikke kommer mer snø.
   Ha det godt,
   Lena

   Slett
 4. Godt du kan gå inn i drivhuset å få litt vårfølelse derfra i hvert fall. Ha en fin påske, hilsen Ingeborg

  SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...