tirsdag 15. august 2017

Statistikk

Litt værstatistikk for sommeren 2017.

Denne sommeren kommer vel heller ikke til å gå over i historien som en av de bedre. De siste tre årene har det omtrent vært negative rekorder hver sommermånde. Kaldest på 30-40 år og våtest på omtrent like lenge.

Årets første jordbær - plukket 13 august.

 

Det har vært mye snakk om hvor mange dager det har regnet i Bergen i løpet av sommeren - mindre snakk om andre steder. Vel statistikken taler for seg - desverre for oss.
Da snakker vi ikke om regn og over 15 grader, men vi har gjerne ca 10 grader når været legger "godsiden til". Det er mildt sagt frustrerende.

Gjennomsnitttemperatur:
Mai 3,2 grader

Juni 9,8 grader

Juli 11.3 grader

Med dette som utgangspunkt denne sommeren så har jeg begynt å innse at det er endel ting som ikke går med mindre jeg får bygd meg et betydelig større drivhus og plantet høye lehekker og bygget levegger. Men til tross for det, er det vanskelig med endel mer tandre planter (som man så gjerne vil få til) som trenger lengre sommersesong enn max to månder.

 

Hagen har dessuten ikke vært veldig presentabel denne sesongen, men håper den får et bedre år neste år.Jeg håper å få gjort ferdig lay-outen til grønnsakshagen i høst - og gjort det klart for planting til våren. Har høstet hvitløken - som ble en positiv overraskelse. Trodde den ville råtne i løpet av vinteren.

 

 Prøver meg på en video av alle humlene som mesker seg i stjerneskjermene.

(vet ikke om det funker)

 

Dette ble ikke den mest oppløftende bloggposten, men det er også den harde virkelighet. Jeg måtte bare få det ut. Kanskje kan jeg se tilbake på det senere og sammenligne med de neste årene.

Ønsker en flott sommerkveld der ute til alle hagegale :)

4 kommentarer:

 1. Hei Lena. Det er alltid godt å få ut ting. Her går vi og gleder oss til sommer i flere måneder, og så blir det sånn. Er til å få fnatt av. Ikke noe særlig til sommer her heller, men vi har ikke hatt det så kaldt som dere. Vi får håpe på en indian summer. Fin kveld til deg.
  Hilsen Hanne-Lise.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja denne sommeren har vært mer frustrerende enn gøy. Men jeg vet jo at neste vår er jeg full av entusiasme og pågangsmot igjen - som alltid. Så blir det deilig å få på plass endel ting og bli kvitt alt rotet i hagen.
   Ha det godt,
   Lena

   Slett
 2. Hei Lena!
  Vi bor i helt i kanten av dyrking. Du selvfølgelig mye mer enn jeg. Bare 1 til 2 mil unna, er det ofte for kaldt til å dyrke epler. Jeg tror man bare må akseptere at sånn er det. Man kan jo ikke bygge hele hagen inn. Det er jo også en mulighet, selvfølgelig, men ikke noe man bare gjør.
  Jeg synes ikke det er lenge siden hagen din var mer enn dekket med snø, til at du viste vakker roseblomstring. Her overlever skadegjørere mer enn hos deg
  Vi bor der hvor vi bor. Vi er så prilivigerte at vi har en stor frostfri kjeller og da kan vi leke "syden". Om våren er det liv i sydenplantene.
  God natt! Anne

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja du har jo rett - men stahet kan nå langt likevel :)
   Ja heldigvis har jeg også frostfri kjeller og planterom med passe temperatur hele vinteren - så da går det jo greit. Jeg kan jo ikke bygge inn hagen, men i mine dypeste stunder så er jeg inne på tanken he he, men litt ekstra le mot nord og nord/øst blir det nok.
   Ha det fint,
   Lena

   Slett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...