Etiketter

fredag 5. oktober 2018

Løktid og oktober

Setting av løk og det som ikke rakk å blomstre.

Fikk puttet ned Eremurus Robusta knollene - eller hva man skal kalle de. Disse skal være litt mer herdig enn de andre typene. Så da blir det spennende neste år. Har iallefall fått god drenasje og en solfylt plass i hagen.

 Løker jeg kjøpte i München i sommer. Jeg håper det ikke var ulovlig. Mener jeg har lest at man kan ta med løker hjem. Fant tilslutt et sted å putte de. Hadde glemt at jeg hadde kjøpt de så da var det plutselig 36 ekstra løker å plante. Plantet tulipaner og allium Purple Sensation i rosebedet

 


 Når regnet har vannet pottene nok skal jeg legge "lokket" over og la pottene stå ute til våren. Bambuspinnene og tråden er til får å se hvor ting er hen under snøen sånn at jeg ikke tråkker på kassene. Ja det blir ca 1,5 - 2 meter snø her!!
Da regnet jeg ut at jeg har plantet sånn circa 230 løker med stort og smått. Jeez - ja ja - håper på et skikkelig skue til våren 😁

 

 

Så til det som aldri rakk å blomstre....

 Denne rekker aldri å blomstre hver sommer - og jeg vet den har nydelige duftende, hvite blomster, men jeg har den mest for bladverket uansett. Høstormedrue.


 Lilla hestemynte eller Monarda rekker heller ikke å blomstre. Den lilla er visst senere enn den røde - så det spørs om denne får være med særlig lengre. Den må iallefall flyttes til et annet sted - kanskje den kan komme igang tidligere?
Solhattene kommer omtrent så langt hvert år, noen ganger litt lengre, men liksom ikke helt. Må finne på noe lurt som kan få de litt tidligere i gang om våren. Men så er det det at de trenger mørkere, kortere dager for å begynne å blomstre.....

Rosa 'New Dawn' og ryllik 'Walter Funcke' rakk heller ikke å blomstre i år. Begge to skal få litt bedre le neste år - så da går det kanskje bedre?

I natt har det vært skikkelig frost - under 0 grader. -2 da jeg kom på jobb i dag (helt nede ved sjøen). I helga skal drivhussesongen avsluttes og jeg skal prøve å få begynt på gulvlegging i drivhuset. Da må alt av planter ut i det fri - eller inn i planterommet i kjelleren. No mercy!

 

Rosa Heidelberg blomstrer videre uten å være særlig anfektet av frosten.
God helg til alle!
Lena

4 kommentarer:

 1. Hei Lena

  Så fine de er Eremurus robusta - det er vel fortykkede rødder - ligesom pæoner?
  det er lidt spændende med det der når at blomstre, hvert år er jo forskelligt og egentlig er forventningens glæde den største:)

  Og vi håber altid på næste år!

  Ha en dejlig helg

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Karsten!
   Ja det er nok fortykkede røtter på Eremurus.
   Ja nå er det vinter her, så jeg gleder meg allerede til våren.
   Fortsatt god søndag,
   Lena

   Slett
 2. Hei Lena.
  Jeg mener at du kan ta med så mange knoller du vil. Det er bare planter med jord du ikke har lov til å ta med. Nydelig bladverk på høstormedrue.
  God helg.
  Hanne-Lise.

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Hanne-Lise!
   Ja jeg har også hørt det. Man kan iallefall ta med seg noen kilo løker, men det er visst en grense.
   Her er det blitt vinter så ikke mye ute i hagen lenger.
   God søndag,
   Lena

   Slett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...