Etiketter

torsdag 9. mai 2019

Vår

Nå er det endelig vår...
Det kan man vel endelig fastslå - selv om det strengt tatt ikke er ordentlig vår her. Alt spirer ettersom snøen smelter. Det ligger liksom ikke mørk jord der uten at noe spirer. Tulipanene står jo faktisk 5-10 cm opp i snøen - de har vokst under snøen som ligger 30 cm tykk. Det er helt rart å se på.
Det minker med snø i hagen men snøen dekker enda ca 50%. I mårrest var det snø på bilen så det er ikke akkurat varmt om dagene. Likevel spirer det og gror saaakte men sikkert.

Eremurus Robustus vokser. Jeg plantet tre knoller i høst og alle er kommet opp. Den kalles også Cleopatras nål og kan bli opptil 2 meter høy. 

 


Crokus og chinondoxa - eller snøstjerne tyter opp overalt. Jeg har jo plantet løker overalt fordi jeg hver vår gleder meg enormt over fargene de bringer i hagen. Jeg er jo desperat etter farger på våren.

 


Det er knopper på rosebuskene og på syrenene, men det er nå enda litt igjen til vi ser noe blomster. Men det er deilig bare å se at det går rett vei. Skogen blir ikke grønn til 17 mai i år sånn som i fjor. Men jeg vil ikke ha en reprise av junien i fjor - da har jeg det heller litt kaldt nå.

 Julestjernen som er plommerød, kommer litt lengre hver dag. Bare litt mer varme så vil den vise blomstene sine. Jeg venter i spenning.

  Polstjärnan har ikke frosset helt ned i år - eller helt ned - den bruker å fryse litt tilbake, men ikke så mye i år ser jeg.

 


 Sambucus Nigra/Svarthyll har overlevd i potte. Så da tenker jeg at den greier seg utendørs også - med litt mer vær og vind. Jeg har lyst på hylleblomser og kanskje også lage hylleblomstsaft?! Iallefall skal jeg finne en plass i hagen i løpet av sommeren.

Jeg flyttet tulipanene ut så får de pynte opp i grønnsakshagen. De fikk seg en knekk etter ei natt med -4, men med litt sol dagen etter så kom de seg helt fint igjen.

Når været er dårlig er det inspirerende å prøve å finne fine motiver. Her er en bladknopp på rogna til naboen.

 

 Men så kan det også være sånn😍

Nå ønsker jeg bare at det ikke stopper helt opp igjen - men at alt utvikler seg jevnt utover våren og sommeren. Det blir vel flere oppdateringer nå enn det var i vinter - av naturlige årsaker. Litt mer å skrive om og dokumentere nå.
Drivhuset fungerer godt og jeg har bestilt automatiske vindusåpnere. Jeg har også måtte så noe pånytt siden jeg har en lei tendens til å vanne ihjel planter. Må da en gang lære?


Snart er det helg igjen.
Ønsker alle en fin fredag i morgen og god helg,
Lena

12 kommentarer:

 1. Hei Lena!

  Godt at det går rette veien hos deg. Jeg husker juni i fjor hos deg, så får håpe at kulden blir ferdig nå. Her hadde vi sommer og 23 grader i slutten av april, men nå har vi hatt frost og snø igjen. Håper at varmen kommer tilbake snart.
  God helg!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Marit.
   Ja jeg husker også juni i fjor alt for godt og ønsker ikke gjentakelse. Nå er vi vel alle ganske ferdig med snø, selv om det enda kan komme snø her, men det blir somregel ikke liggende på denne tiden. Håper på en stabil vår/forsommer i år.
   Ha en fin onsdag,
   Lena

   Slett
 2. Hei Lena!
  Flotte kontraster mellom rogn og glødende himmel. Det er spesielt å se vekster med snø i bakgrunnen. Deilig at drivhuset fungerer godt.
  Ha det godt! Anne

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Anne!
   Ja her kommer vekstene fram fra snøen etterhvert. Jeg har ikke sett det så tydelig som i år. Det er praktisk talt ikke tele i jorden. Ja drivhuset leverer, heldigvis :)
   Ha det godt,
   Lena

   Slett
 3. Hei Lena.
  Et nydelig siste bilde. For et stemningsbilde.
  Godt at det går rette veien hos deg. Får håpe at varmen kommer snart. Hos deg og hos oss her sør.
  Godt at du er fornøyd med drivhuset ditt.
  God helg.
  Hanne-Lise.

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Hanne-Lise!
   Ja jeg er veldig fornøyd med drivhuset og de ekstra kvadratmeterne.
   Ja nå håper jeg overgartneren velsigner oss med litt varme - men det ser ikke så lovende ut den neste uka.
   Ha det godt,
   Lena

   Slett
 4. Hei Lena
  Godt at våren er kommet til dig!
  Ja en jævn udvikling uden hård nattefrost. det vil vi have!
  Flot landskabsbillede!

  Ha en dejlig helg

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Karsten!
   Ja det vil vi! :)
   Tusen takk!
   Ha ei flott uke,
   Lena

   Slett
 5. Så kjekt å se at du har begynt å få litt vår hos deg også, det gjør at våren varer litt lengre hos oss her sør også. Ha en fin dag, hilsen Ingeborg

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Ingeborg!
   Ja våren varer leeeeenge sånn sett her også - da de første crocusene kommer på instagram allerede i februar og folk begynner å lengte etter vår.
   Nå er snart all snøen borte så da håper jeg at det ikke blir noen flere snøbilder på bloggen. Håper :)
   Ha en flott uke,
   Lena

   Slett
 6. For en fantastisk flott himmel! Jeg håper at det har begynt å blitt grønt nå, og at det kalde været som traff Bodø i dag ikke gjør skade hos deg...

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei
   Nei vi berget ordentlig nattefrost, men hadde ned mot 0.9 grader på pluss-siden. Plantene jublet vel ikke den natten men men. Det har vært ganske vått og kaldt siden egentlig. 5 grader i dag.
   Ha en god søndag,
   Lena

   Slett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...