Etiketter

onsdag 20. oktober 2021

Oktober- fra høst til vinter

 Jeg må si meg fornøyd med høsten - i forhold til alt jeg har fått gjort. På mandag kom den første snøen og det var egentlig helt greit. Det betyr en definitiv slutt på denne drittsommeren. Så får vi be høyere makter om litt antydning til sommer neste år🙏. Med minusgradene og snøens ankomst er det ikke lengre vits å gå å vente på at ting skal blomstre. Jeg tok inn de siste peonene som enda sto med bristeferdige knopper - i oktober!!


Enda stående ute 7 oktober.

Flyttet inn 17 oktober.
Den heter 'Coral Charm'. Når jeg googler så ser jeg at det er en type hagepeon som heter det samme, men som er H3. Jeg har andre med samme farge som blomstrer "mye" tidligere. De skal etter sigende være H6. Kanskje den er feilmerket, eller så er det rett og slett sommer(u)været som har gitt utslaget......
 

Jeg fikk gjort ferdig det siste opphøyde bedet, flytta Finnlands hvita Ros (som blir stående i ei stooor potte over vinteren) og planta barlindhekken. Den er allerede omtrent så høy som jeg skal ha den. Den høyeste må kuttes ned enda mer. Jeg har enda endel å gjøre i denne delen av hagen, men det er sånt jeg skal få gjort neste sommer. Man må ha litt planer.
Når det er sagt, så kjente jeg at det blir godt med en hagepause nå 😊
Jeg har flyttet martagonliljene og delte de i to bed. Fra de opprinnelige 5 liljeløkene var det nå blitt ca 15 eller mer. Jeg talte ikke så nøye, men det var blitt mange og de var STORE!
Jeg fikk også flyttet de orange liljeløkene og tok blomstene inn i vase. Nyter de mye mer inne på denne tiden av året.
Jeg har også plantet mange av rosene, men tror du ikke at det enda er mange jeg måtte overvintre i drivhuset? Jeg som trodde jeg skulle ha masse plass der inne i vinter.

 Jeg fikk gjort masse vinterforberedelser i helga - ryddet i drivhuset og under verandaen, stablet og organisert potter, satt inn alle hagemøbler, bundet opp de siste rosene/buskene, satt inn sykler/tatt ut spader og snøskuffel 🙈, plantet hvitløken som endelig kom og plantet de siste tulipanløkene i potter.

På lørdag så det sånn ut i hagen

Satte på lysene i drivhuset om kvelden. Mørketiden nærmer seg. Dagene er korte nå.


Hansarosa kom med en eneste rose i år den 16 oktober - etter at jeg grov de opp i mai og flyttet de til en hekk. Gleder meg til de forhåpentligvis blomstrer mye mer til sommeren

Mary Rose slo også ut ei rose samme dag. Rosene er bare utrolige tøffe.

 

Mandag så det sånn ut


Det skal visst holde seg ganske kjølig fremover - så jeg håper det kommer litt mer snø som beskytter mot barfrosten.


To av de minste rosene har fått skikkelig vinterbeskyttelse i år. Dette er 'Lady Emma Hamilton'. De andre skal få på seg litt sekkestrie etterhvert.

Så da er hanskene hengt opp til tørk for denne sesongen og kroppen kan få litt fri fra tungarbeidet. Hodet skal opp og rumpa ned - og tid for litt skigåing etterhvert. Nå skal det drømmes og planlegges for neste år......

Ha det godt alle

Lena🍁


6 kommentarer:

 1. Dejligt du har fået din optimisme tilbage igen, og nu glæder dig til næste sæson!
  Dette år har ikke været heldigt og det er nok det bedste at komme hurtigt videre. Du har dog nået at ordne en masse i haven i år, og det vil - uanset vejret - gøre dit haveliv nemmere fremover. Jeg synes du har opnået flotte resultater og hele havestrukturen tager sig godt ud - med sne eller uden! Dejligt du nu kan hvile ud ovenpå det hårde arbejde og glæde dig til at spænde skiene på!
  Smukke buketter af dine sidste blomster fra haven!

  Hilsner fra Ulla

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Ulla.
   Tusen takk for det. Ja det går fort å få tilbake motivasjonen - spesielt når jeg ikke lengre går å venter på at sommeren skal komme.Jeg håper vi er heldigere med sommeren neste år - da er det litt morsommere å holde på - men uansett håper jeg at det er mulig å reise til varmere strøk hvis sommeren skal utebli enda et år.
   Ha det godt,
   Lena

   Slett
 2. Hei Lena!
  Jeg tror vi fikk snø samtidig i fjor også, men forskjellen på her og hos deg er at her blir den ikke liggende.
  Du fikk jo heldigvis gjort mye i hagen i høst til tross for en dårlig sommer. Jeg krysser fingrene for at neste sommer blir bedre hos deg! Smart å bruke isopor til å beskytte rosene.
  Ha en fin dag!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Marit!
   Gjett om at jeg også krysser fingrene!! :) Jo jeg er fornøyd med at jeg fikk gjort såpass mye tross alt denne sesongen. Gleder meg til å se hva som kommer opp til våren.
   Ha det godt,
   Lena

   Slett
 3. Hei Lena! På tross av at det har vært en drittsommer, er det veldig inspirerende å lese og se hva du gjør i hagen. Nydelige liljer! I år har jeg kjøpt em del. Gleder meg til å se dem. Å legge planer, er spennende. Ha det godt! Anne

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Anne.
   Ja det blir noen flere liljer her også, men må passe på at det er de typene som rekker å blomstre før frosten kommer. Så er det bare å glede seg til våre og se hva som kommer opp. Mass å gjøre også neste sommer.
   Ha en fin dag,
   Lena

   Slett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...