Etiketter

mandag 18. april 2022

Det ER faktisk vår!


 Dette må bare dokumenteres!
Jeg trodde ALDRI at det skulle bli vår nå. Snøen smelter i rekordfart og det spirer i de opphøyde bedene med en gang snøen forsvinner. Det er bare drøye 2 uker siden jeg åpnet drivhussesongen og allerede er det for lite plass der inne. Jeg greier ikke helt å henge med. Roser, bærbusker og busker spirer i den kalde delen av drivhuset og snart skal jeg prøve meg som bie på morellbuskene igjen. I år har jeg beskåret de sånn at de ikke blir så massive og får så mye bladverk. Kanskje trekker de litt mindre vann.
Jeg har allerede begynt å avherde stemorsblomster og vårløker i krukke. Alt som kan komme seg ut nå - må bare ut.
I dag måket jeg frem grønnsakshagen - det gjorde jeg 9 mai i fjor! Det er bare så usannsynlig deilig å ikke henge flere måneder etter alle andre - føles det som.

Denne stemorsblomsten har jeg kjøpt. Mine som jeg har sådd er nesten i blomst nå. Så deilig med litt farge.

Disse violene har jeg også kjøpt og plantet i potter. Skal ha de sammen med tulipaner og andre vårløker.


Her står jueroser, stemor og vårløker til herding (drivhuset skal beises i sommer!)

 

Det spirer i bedene - til gartnerens stoooore glede. Nå - allerede nesten i midten av april.

Allium 'Purple Sensation' er godt på vei. Lurer på når de vil blomstre i år?


Stormarikåpen kommer med nye, små og friske blader


Rabarbraen titter opp i pallekarmen i grønnsakshagen. Jeg trodde den hadde råtnet!


Kuleprimulaene delte jeg i mange småplanter i fjor høst og plantet masse steder i bedene. De er så kjærkommen om våren der de står og funkler i friske farger når ingenting annet blomstrer. Sjekk den selvlysende grønnfargen!

 

Allerde 10 april spirte den røde orientvalmuen!!10 april!


Lavendelen ser fin og frisk ut der den tiner frem under snøen. Jeg var spent på om den ville finne seg tilrette på sin nye plass - ser bra ut så langt. Bare krysse fingre!Julerose som jeg skal plante ut de snøen tiner først om våren. Jeg tester de ut litt forskjellige steder i hagen. Alle overlever og blomstrer så langt, men de blomstrer ikke før utpå sommeren.


Dette er en av mine sådde stemorsblomster. Er spent på hvordan blomsten blir. Disse heter Frizzle Sizzle Mix og er litt rufsete i kantene.
Sånn så det ut i hagen i formiddag. Det har enda tint ganske mye mer. Det er jo forferdelig stygt på denne tiden med den skitne snøen - men det gjør at det tiner fortere. I morgen skal vi visst få 10 grader og sol. Da blir det vel enda mer forskjell når jeg  kommer hjem fra jobb.
Alle de opphøyde bedene har tint frem først - og får derfor forsprang og jorda blir tidligere varm og tørr. Har ikke begynt å rydde noe enda. Plutselig blir det kaldt igjen og minusgrader.

 

 

 

Har endelig fått tak i disse glasskulene som er sveiset inn i rustne holdere eller hva jeg skal kalle det.
Siden det er så lite farge på våren vil disse i grønt og turkis hjelpe på. I tillegg gir de litt høyde i bedene. Jeg fikk venninna mi, Runa, til å kjøpe de for meg hos Dyhre Gård og gartneri utenfor Moss. Nå gjelder det å få de med seg hjem når jeg skal til Oslo i om to uker.

Ha det godt så lenge.
Det kommer vel ny oppdatering snart hvis det fortsetter sånn...Håper jeg!

🌼Lena🌼


7 kommentarer:

 1. Hei Lena!
  Så godt å se at våren på vei til deg også. Nydelig farge på stemorsblomsten din. Kuleprimula er en av mine favorittblomster her. De er så greie å ha i hagen.
  Ha det godt.

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Marit.
   Ja i år får vi kjenne på å ha litt vår - men neste uke kommer det snø igjen og kuldegradene kommer tilbake - mest om natta. Jeg visste jo det ville skje, men men.
   Likevel er jeg glad for at ting har komet i gang i det misnte.
   Ha det godt,
   Lena

   Slett
 2. Dette lover godt med mye på gang allerede.
  Garnkuler som er sveiset inn i jern har jeg ikke sett før.
  Jeg har mange kuler (i løs vekt) som potensielle pyntekuler.

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Martin.
   Disse er mindre enn garnkulene og så er de ikke hule inni. Hvis man er flink å sveise så kan man sikkert lage sånt selv. De er jo temmelig dyre.
   Ha det godt,
   Lena

   Slett
 3. Så herligt med optimisme fra din kant! Der er jo gang i rigtig meget og man er så glad for det allerførste grønne i haven - altid.
  Dejligt de nye højbede lever op til forventningerne og er først fri af sneen, og tænk at du har primula på vej allerede sammen med valmuer og dejlige stedmoderblomster! Kuglerne er virkelig flotte og meget specielle. Forstår du glæder dig til at få dem hjem i haven.

  Hilsner fra Ulla

  SvarSlett
  Svar
  1. hei Ulla.
   Ja de vil gi etterlengtet farge i hagen tidlig i sesongen - samtidlig som de gir høyde.
   Vi får en ny runde med vinter neste uke, men jeg er bare glad at bedene har tint frem og at plantene har begynt å spire. Så får vi se hva mai og juni bringer.
   Ha det godt,
   Lena

   Slett
 4. Hei Lena! Noe av det mest spennende er å gå rundt i hagen å finne igjen planter. Har vært så redd for duppesoleien, men plutselig dag var den på god vei flere steder i hagen. Lykke! Jeg tror at man aldri får stort nok veksthus. Her er det fylt til randen. Stuegulvene inne er også fylt opp. Det er meldt om fare for frost i natt. Gjett hva jeg skal kjøpe neste gang jeg er på Dyhre? Ha det godt! Anne

  SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...