Etiketter

søndag 31. juli 2022

Siste dag i juli - vemodig…

 Da er det siste dag i juli og på tide å begynne på jobb igjen. Det er litt vemodig fordi sommeren er liksom litt over selv om det er mye sommer igjen enda. Det har vært intensiv jobbing i hele ferien for å få ferdig så mye som jeg kan. Jeg innser at hageskuret mitt må vente til neste år. Jeg skal få gjort endel grunnarbeide i høst, men selve nyggingen må vente til neste år. Men seriøst, jeg har jammen fått gjort masse - og mye tungarbeid. Det har stort sett bestått i å grave opp sinnsykt mye ugress og solle jord for å kunne gjenbruke den i bed rundt omkring. Prøver å få med minst mulig ugressrøtter.
Jeg synes jeg har hatt mye sommer i år og det er så deilig. Det har vært fint i juli også selv om det har regnet dobbelt så mye som normalt. Bare det at vi kun har hatt noen få dager med ensifrede grader utgjør en stor forskjell. Juli var visst 1 grad varmere enn normalt.

Hagen er utrolig frodig i år, mye pga været og regnet, men også fordi jeg har vært litt flinkere med gjødsling. Det har også vært lite vind og det gjør at jeg faktisk kjenner roseduften når jeg holder på ute😊.

Jeg har nesten ferdigstillet området bak drivhuset nå. Litt før, underveis og etter (så langt som jeg er kommet i dag.)

Sånn så det ut i slutten av mai.

 

 

9 Juli var jeg kommet så langt. Nesten ferdig med det tyngste (og kjedeligste) arbeidet. Mannen min kjørte ca 30 sekker med ugress på fyllinga. Ingen vits å prøve å kompostere da det var omtrent bare rotugress.


Jeg måtte google hvordan man lager en perfekt oval - det var ikke så vanskelig.


Jeg tror jeg fikk det til😊. Her har jeg sådd i gress i midten og lagt tråkkheller. Det skal plantes skyggeplanter til venstre.


Her har jeg gjort ferdig enda et område mot rugosahekken til venstre.


Dette er tatt i dag.
Jeg skal plante disse seljene (salix helvetica) i dette bedet. Foreløpig står det roser i potter her, men planen er å plante kattemynte mellom disse. I bakgrunnen har jeg laget et nytt lite bed - mot rosebuen - med klatrerosen 'John Davies' og klematis 'Etoile Violette'. Vet ikke om klematisen kommer til å blomstre i det hele tatt. Da blir det en alpeklematis i stedet.

Her er det lille bedet på nært hold. Har ikke helt bestemt meg for hva eller jeg skal ha - men tenker jeg skal ha en liten alperips hekk. Alt som kan bremse vinden er en god ting.
Nå skal jeg ta fatt på gangveien til venstre. Men det blir et langsomt prosjekt. Jeg skal legge skiferheller her - med steinmosaikk i mellom.

Så valgte jeg å male drivhusdøra turkis/grønn- Jeg ER så fornøyd med fargen. Den lyser opp selv en regntung og grå dag - som det var da jeg tok bildet.


Så fikk jeg endelig bestemt meg for at jeg måtte kutte litt på lengden på stolpene i pergolaen. Tok av ca 25 cm. Nå synes jeg den ser mye mer proposjonal ut. Fikk hjelp av min mann til saging og til å montere dragerne oppå. Han hjelper da til hvis jeg spør he he.Rosekragene lyser opp nå som Hansarosene nesten er avblomstret i rugosahekken min.

 


Prairie Dawn (stor, lysere rosa) og Rose de Rescht (cerisefarget foran) er så fine sammen - og dufter himmelsk!


Lavendelen blomstrer allerede i juli!
   

Steppesalvie og marikåpe.

 

Det er vanskelig å begrense bildene når det er så mye fint (om jeg skal si det selv😅)

Da er det jobb i morgen. På tide å få litt cash inn på kontoen igjen. Den er litt slunken nå  - det har gått ut litt på hagehobbyen denne sommeren også.

Ønsker alle ei flott ny uke!

🌸 Lena🌸
6 kommentarer:

 1. hei Lena!
  For en jobb du har lagt ned i hagen din i løpet av denne sommeren -må være kjempegøy å få det så fint.Nå må du virkelig nyte alt det fine som blomstrer hos deg!!!!!!
  Ha fortsatt fin sommer - den varer litt til 😃.
  Hilsen fra Turid

  SvarSlett
 2. Det er dejligt at se hvor fint din have har det i år, med masser af roser og sommerblomster i skønne farver - og godt sommervejr har du også fået. Man kan tydeligt se du har fået meget regn og alting ser så frisk og sundt ud at det er en fornøjelse! Men dit anlægsarbejde er jo også helt fantastisk! Du er så dygtig til alt dette sten-arbejde, og laver flotte former og mange niveauer. Det nye ovale bed bliver så godt! Forstår du ikke har haft tid til at kede dig i ferien, og måske bliver det ligefrem afslappende at komme på arbejde igen:)
  Tillykke med alt hvad du har nået!

  Hilsner fra Ulla

  SvarSlett
 3. Vilket jobb och vilken förändring! Det blev jättesnyggt :) Och dina tankar för områdena runt om låter spännande. Sen är det en bra sak att kunna luta sig tillbaka och se att - ok det är inte färdigt men så mycket jag gjort klart.

  Ha det gott! Carina

  SvarSlett
 4. Ja, skal si du/dere har fått gjort mye, det er jo en deilig følelse, men jeg forstår godt at du er litt vemodig, det er jeg også, syns denne sommeren har gått så utrolig fort (selv om det er litt igjen av den). Ha en fin dag, hilsen Ingeborg

  SvarSlett
 5. Hei Lena! Dette var det spennende å lese og se. Veldig inspirerende å se hvordan du har gått fram. Vi kjører også bort ugress som vi ikke vil ha i hagen. Det må være kjempemorsomt å se at man får til og at det blir så fint. August er en sommermåned. Det er sommer helt til frosten kommer. Tanken på det trøster meg. Ha det godt! Anne

  SvarSlett
 6. Hei Lena!
  Jeg blir så imponert over alt du får gjort hos deg! Det er litt av en forandring ja. Stein er et supert materiale å bruke i hagen, og det bruker jeg også mye av her. Salix helvetica har jeg hatt her i mange år. De er så fine med det grå bladverket. De vokser seg etterhvert litt store og da er det bare å klippe de tilbake for det tåler de godt.

  Det er fortsatt en måned igjen av sommeren i følge kalenderen! :)


  SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...