Etiketter

onsdag 15. mars 2023

Lenge siden sist....

 Det har ikke vært mye å skrive om i det siste....Hele februar gikk med i regn, mildvær og en storm etter den andre med orkan i kastene. Så har mars kommet og nå har det lavet ned omtrent konstant. Nå er det ca 140cm  på flatmark og snødeponiene er blitt enorme. Det har ikke vært mange soldagene siden soldagen den 21 januar. 7.5 timer sol var det visst i februar. Jeg ble nesten sjokkert da jeg kjente at sola varmet forrige helg 😊. I mitt hode var jeg jo enda i januar - sånn lysmessig.
 

Til tross for alt dritværet så er jo våren i gang inne og såingen er kommet godt i gang. Det er ikke alt som lykkes hvert år. Løkfrøene spirte aldri - og nå begynner det å bli sent. Men, jeg skal gjøre et forsøk til disse dagene. Skal så løvemunn og noen sorter petunia og endel andre ting. Regner med at drivhussesongen starter om ca 14 dager - hvis jeg finner drivhuset under snøen! Nå i helga skal jeg ta frem dahliaknollene og begynne å fordrive de. Når de spirer så tvinger drivhussesongen seg frem - for jeg har ikke plass til alle inne. Det er likevel lys mer enn 12 timer nå og snøen reflekterer lyset sånn at det trengs ikke noe ekstra lys - bare ekstra varme.

Jeg har kaldsådd endel ting i år - eller, mest stauder. Jeg samlet også endel rosefrø i høst. De har jeg også sådd og lar de stå ute under snøen i en plastikkboks sammen med staudefrøene. Tenker jeg tar hele boksen inn i drivhuset litt senere på våren og lar de spire der inne - sånn at de får litt fart på seg.

Det har da blitt noen fine skiturer de dagene det har vært finvær - og løypemannskapene i Tromsø kommune er det ingen som kan klage over!

Her er rosefrøene tørket og klar til såing. Frø fra 'Gallica Splendens', 'Rotes Phänomen', 'Wasagaming', 'Hansa' og 'Louise Bugnet'

I år har jeg sådd masse stemor - i forskjellige farger. Ikke fargemixer. Jeg prøver å unngå gule stemor. Er ikke så glad i den fargen om våren. Fant ut at det ikke ble så billig å kjøpe planter når jeg skulle ha mange. De er blitt fine planter nå. Dette er 9 februar.

I midten av februar var nesten all snøen borte (hjelp - det er ikke plantene mine vant til!!) og julerosa kom med knopp og orientalvalmuen begynte å spire.

Nede i byen sto snøklokkene i blomst 15 februar. Det var helt surrealistisk.

 

Forskjell mellom 18 februar og 14 mars


Her har jeg fått måket frem litt av drivhuset, men har enda en jobb å gjøre å måke gangveien frem til huset. Det er godt nok skiføre nå synes jeg.

Heldigvis kom det endel snø før det ble "sprengkulde" (til å være her) med -14 grader på det kaldeste. Men det er likevel laaaaangt fra optimalt med sånn veksling mellom vått og iskaldt.

Apropos skiføre. Kan ikke kalge på det😊


Usannsynlig deilig med noen solgløtt innimellom.Jeg la ranunklene i bløtt i 4 timer og plantet de etterpå. Nå har de spirt alle som en - og det er tid for å plante de individuelt i potter. Disse har jeg kjøpt på Plantasjen - er i rosafarger, men jeg har bestilt noen fine farger hos Garden Living🌸🌺🌻🌷. Gleder meg til de kommer.


Da jeg var i Oslo i helga fikk jeg treffe Gerd Ellen Ottesen som har  Hagespiren Podcast. Som hagegal så han man jo med en gang mye å snakke om selv om man aldri har fruffet hverandre face to face. Jeg føler nesten at jeg kjenner henne etter å ha kommunisert på Instagram, Facebook og hørt podcast episoder. Sånn var det da også da jeg traff henne. Det ble en episode om soneknekking og litt om hvordan det er å ha hage i Nord Norge. For en ære - hun har jo hatt mange prominente gjester i podcasten - og så meg da🙈.
Episoden kommer vel ut nå til helga. Litt forhåndsreklame😉

Hei og hå..
Lena🌼


8 kommentarer:

 1. Mye snø hos deg også ser jeg. Her tror jeg ikke det blir vår på lenge. Det er spennende med dine rosefrø. Flotte stemor også. De kan nok lønne seg å så selv ja. Du har jo blitt reneste rikskjendisen i hageverden! :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja det er helsikkes mye snø - antar vi får en reprise av 2020 vinteren. Helpe og trøste!
   Ja nå blomstrer stemorene så nå MÅ jeg åpne drivhussesongen. De må få litt kjørligere klima enn det som er på planterommet og det begynner å bli farlig fullt der inne.
   Jeg har blitt skikkelig linselus! :)
   Ha det godt,
   Lena

   Slett
 2. Utroligt så meget sne du har - igen - og alligevel har du gang i mange forberedelser til sommeren! Jeg forstår du er ved at være utålmodig, men det er flotte billeder du viser fra din hvide verden, og jeg er sikker på du får en god blomstring engang - til sommer. Tænker på om jeg også snart skulle komme i gang med at så nogle sommerblomster...:-)

  Hilsner fra Ulla

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Ulla.
   ja du kan vel snart plante ut i hagen - heldiggrisen! Jeg må nok vente til begynnelsen av juni før jeg kan plante noe ut, men håper jeg kan begynne å rydde i hagen før den tid. Jeg må komme i gang nå hvis plantene skal rekke å blomstre før høsten :)
   Ja mye snø er det nesten alltid - det er ganske normalt, men vi trenger ikke få mer nå....
   Ha det godt,
   Lena

   Slett
 3. Du har väldigt mycket snö men också gott skidföre! Här kom en en väldig massa snö men efter ett par dagar kom det också in mängder av regn. Så efter hällregn måndag och tisdag försvann i stort sett all snö. Härligt!

  Zonknäckning är en härlig sport :)
  Ha det gott! Carina

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Carina.
   Ja vi har kjempegodt skiføre - og vi benytter oss av det hele tiden. Jeg er glad jeg liker å gå på ski!
   Så heldige dere er at snøen forsvinner. Jeg håper den vil minske betraktelig utover april.
   Zon knekking er en supersport og gøy utfordring :)
   Ha det godt,
   Lena

   Slett
 4. Skal si dere har fått alvorlig mye snø, får håpe den smelter fort igjen. Her er all snøen heldigvis borte, håper ikke vi får mer. :D Høres gøy ut å være med på en sånn podcast. Ha en fortsatt fin kveld, hilsen Ingeborg

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Ingeborg.
   Det var kjempegøy å være med på Podcasten - og så veldig mye å snakke om - som vi jo vet - vi hagegale :)
   Ja mye snø får vi hvert år, jeg håper bare det minker betraktelig etter påske. Da vil jeg ha vår!
   Jeg blir jo alltid misunnelig når jeg ser dere graver i vei i bedene både i mars og april - men men - sånn er det. Jeg tar det merkelig nok lettere nå enn før. Vet ikke hva som har skjedd?!?
   Ha det godt,
   Lena

   Slett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...