Etiketter

mandag 10. september 2018

Forskjøvet sommer

Det kan se ut som sommeren har forkjøvet seg. Den begynner ikke før i juli og varer til langt ut i september. Sånn var det i fjor også- Men varmen sammenfaller liksom ikke med lyset som vi har i juni. Merkelige greier!

Hagen bugner i finværet. I dag er det 18 grader. Det er fremedeles varmere minimumstemperatur om natta enn det var maximumstemperatur om dagen i juni.
Prosjektene er ikke helt ferdig enda, men jeg har kommet godt på vei denne sommeren. 

 Maidens Blush, William Baffin, (tror det er Mary Rose) og Romanze.


 Rosene blomstrer som bare det og staudene har vokst seg kjempestore - om enn litt sent kanskje.

 

Barock, Westerland, Harrisons Yellow, Aïcha.

 

 

Louise Bugnet, Lykkefunn, Finnlands vita Ros, Frühlingsduft.

 

 

Skulle liksom få med den blå stiklen og Maidens Blush som er så fine sammen - så krasjet den gule liljen inn i bildet. He he - den må flytte et annet sted neste sommer.

 

 

Geranium 'Johnson Blue' og silkebygg ble veldig fint sammen.

 

I går ble jeg ferdig med leveggen - den er iallefall så høy som den skal være. Neste sommer får jeg sette opp legktene på baksiden. Men nå har iallefall Flammentanzen min noe å lene seg på. 

Skal legge en toppdrager øverst og kanskje lage noe pergolaaktig tak på toppen. Bare fantasien som setter begrensninger (og tiden) 😀

Ellers går det fremover med uteområdet foran drivhuset. Har flyttet tomatplantene inn i nydrivhuset og det gamle er demontert og tatt med til ny hage. Holder på å beise og montere flere pallekarmer og fylle jord sånn at det er klart til våren. Bilder kommer...

Ha ei flott ny hageuke.
Lena

11 kommentarer:

 1. Hei Lena.
  For noen flotte roser. Bedre sent enn aldri. Jeg unner dere den fine tiden dere har nå. Her er det for det meste regn, og vi har hatt årets første flom.
  Kos deg i hagen Lena.
  Hanne-Lise.

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Hanne-Lise!
   Tusen takk! Ja jeg ser at dere har mer enn nok regn nå på sølandet. Ikke greit det der. Det var det der da med for mye og for lite.
   Ønsker deg ei tørrere uke,
   Lena

   Slett
 2. Hei Lena!
  Fantastiske roser du har. Jeg synes det er vanskelig med roser. Får dem ikke til.
  Jeg håper på en lang frostfri høst.
  Ha det godt! Anne

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Anne!
   Jeg vet egentlig ikke om jeg får de til selv. Det vil tiden vise - iallefall til våren, når de har stått ute i vær og vind hele vinteren. De har overvintret en vinter allerede, men det vat under litt mer beskyttende forhold.
   Ha det godt,
   Lena

   Slett
 3. Hei Lena

  Imponerende at du har engangsblomstrende roser i blomst i september!
  Alletiders at sommeren sådan fortsætter - du har samme temperaturer som os hernede:)

  Ha en dejlig ny uge

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Karsten! Ja det ble faktisk 20 grader i dag. Varmerekord i september! Men nå ser det ut som det er over for denne gang. Mine roser blomstrer sent, sepaielt etter den sene sommeren i år.
   Ha ei flott uke,
   Lena

   Slett
 4. Hei Lena!

  Utrolig flott blomstring hos deg nå i september! 20 grader er jo uvanlig varmt her også på denne tiden, så du får ta det som en ekstra bonus. Nydelige roser!

  Ha en fin uke!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Marit!
   Ja hele september er en stor bonus så lenge frosten holder seg unna ��. 20 grader ble vel en ny rekord - og jeg tar gjerne imot flere sånne!
   Ha ei riktig god helg,
   Lena

   Slett
 5. For en flott samling av roser. Mary Rose og Romanze har toppet listen blant de som har blomstret mest og lengst hos meg i år. Flotte begge to. Fin levegg da! Du er driftig med alle prosjektene dine. Fint vær å jobbe i for tiden:)
  Jannicke

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Jannicke!
   Ja været er helt supert. Jeg glemmer fra år til år at september er blitt en sommermånde. Har fått gjort unna masse hard landscaping den siste tiden. Rosene blomstrer jo ogs best her oppe i august og september.
   Ha ei riktig god helg,
   Lena

   Slett
 6. Gøy med prosjekter, og så utrolig mange fine roser du har. Ha en fin kveld, hilsen Ingeborg

  SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...