Etiketter

mandag 17. september 2018

Note to self

Hver vår går jeg inn i en hagedepresjon over været og at det er så kaldt og vått og bent ut trasig. Derfor tenkte jeg at det var lurt å minne meg selv på hvor fint og hvor mye "sommer" det enda er til langt ut i september. Det er så mye som blomstrer så nydelig enda. Rosene er helt fantastiske og staudene skinner. Så her kommer et bildedryss....


 Cosmos/pyntekorg begynte endelig å blomstre. Jeez den var sen i år! Når jeg ikke har klima til solhatter så er dette en ganske god erstatning. Solhattene rekker ikke å blomstre før frosten. Ikke det at jeg ikke prøver enda 😂
 Strandkattehale, prestekrage, allium og monarda/hestemynte i bakgrunnen

 

 Schwæær bifftomat

 


 Rhapsody in blue blomstrer noe voldsomt - selv om jeg ikke vet om den vil overleve vinteren.

 

 Rosa 'Heidelberg' - som jeg trodde var Romanze, har kommet med lange skudd som jeg håper overlever vinteren ute. Den overlevde vinteren i potte i utetemperatur, så da får vi se hvordan det blir når man legger til snø, vind og regn..

 

 Endelig begynte Breinøkkeltunge/ligularia dentata 'Othello' å blomstre. Kjøpte den i fjor og har stått i ventebed i hele sommer - den liker det nok litt mer fuktig enn der den står nå. Synes de mørke bladene er så fine.

 

 Denne etasjeprimulaen kjøpte jeg å år av Skulgam gartneri. Ønsker meg en i orange også. Vet ikke om det er vanlig at de blomstrer så sent?

 


 

Maisen satte jeg ut i hagen i sommer pga plassmangel i drivhuset. Hadde ingen intensjoner om at det skulle bli moden mais. Men den blomstrer da og det er antydning til kolber der. Synes egentlig at plantene er ganske dekorative og frodige.

 Lavendelen vokser og trives, den har fylt ut bedet sitt nydelig i år - håper den blir enda større og frodigere neste år.


 Rosa Munstead Wood har også bare blomstret og blomstret. Den har greid seg en vinter allerede - så blir spennende å se om den vil overleve på samme måte som Heidelberg.

 Lillium regale kommer alltid i blomst i september hos meg. Her sammen med steppesalvie.


 Der var det nye knopper på Rosa Therese Bugnet. Velkommen! 😀

 

Så deilig at det enda ikke er nattefrost og man kan holde på ute enda noen uker. Litt mer positiv nå enn det jeg var i juni he he.
Ha ei flott uke alle,
Lena

11 kommentarer:

 1. Hei Lena.
  Godt å lese at du nå er positiv. En kan fort gå lei når været ikke spiller på lag. Sånn var det her ifjor. Trodde jeg skulle bli sprø. Vært mye regn her i høst, men vi har hatt en fantastisk sommer. Mye flott som blomstrer hos deg. Blomst på Lilium regale misunner jeg deg. Fikk ingen på mine i år. Får håpe til neste år.
  Fin kveld til deg.
  Hanne-Lise.

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Hanne-Lise!
   Ja jeg har kjent på den "nå blir jeg sprø- følelsen" tidligere i sommer. Bedre nå :)
   Ja pussig nok vil den blomstre lillium regale - selv om den blomstrer sent.
   Ha ei fin uke,
   Lena

   Slett
 2. Mye fint som blomstrer hos deg takket være den varme sensommeren. Godt at dere fikk så mye fint vær i en periode.
  Rapsody in Blue er H4 tror jeg, så den er nok i grenseland. Kan du pakke den noe inn?
  Ha en fin uke!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Marit!
   Ja må nok gjøre litt ekstra for Rhapsody - granbar og sekkestrie blir det garantert + masse snø :)

   Ha det godt,
   Lena

   Slett
 3. Takk for effektiv blomsterterapi. Forebygger og lindrer hagedepresjonen. Med den finne sommeren vi har hatt er det håp om å ha litt å møte tunge høstdager med.Så Etasjeprimula. Min ene blomstret to ganger i år. Et merkelig år på så mange måter.
  Jannicke

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Jannicke!
   Bare hyggelig :) ja jeg stålsetter meg til neste vår - kanskje kan jeg se på denne bloggposten og senke skuldrene litt.
   Ja merkelig sommer her også - håper på litt jevnere sesong neste år.
   Begeistret for min nye etasjeprimula - skal se om jeg finner orange også.
   Ha det godt,
   Lena

   Slett
 4. Hei Lena

  Flot blomstring!
  Rosers hårdførhed er noget af et lotteri - Det kommer bla an på hvilken rod den er lavet med...

  Ha en dejlig ny uge

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Karsten!
   Får håpe for min del at den er podet på en hardfør stamme. Kjøpt som barrot hos bulbs.se. Om jeg bare får ha den på lån en sommer så var det likevel verdt det. Den har gitt valuta for pengene :) men jeg skal selvsagt pakke den gost inn før vinteren.
   Ha ei fin uke,
   Lena

   Slett
 5. Hei Lena!
  Imponerende blomstring. Hvis våren skulle bli noe nedstemt neste år (det blir det garantert ikke), får du ta fram dette innlegget. Det er til å bli glad av. Ha det godt! Anne

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Anne!
   Jeg håper våren blir bedre enn i år og at sommeren blir like bra som i år. Ja, jeg skal ta frem dette og minne meg selv på at det blir bra etterhvert likevel ��☀️
   Ha det godt,
   Lena

   Slett
 6. I love the pink flower in your first photo and the dark maroon flowers that you took a picture of. This garden looks great. Thanks for the share, have a fantastic rest of your day. Keep up the posts.

  World of Animals

  SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...