Etiketter

mandag 3. september 2018

Høstmåned og noen prosjekter

Så ble det September

 

Jeg rakk ikke å skrive noe mer på bloggen i august. Har jobbet masse i hagen nesten hver eneste dag og vært dødssliten på kvelden - og da var det soving og ikke blogging som sto på plakaten :).
Prøver meg med et oversiktsbilde uten at jeg får med alt rotet. Har enda to drivhus, men har solgt det minste og det blir vel demontert denne uka. Ny eier skal få kose seg med drivhus.


Det har blitt mange prosjekter i sommer. Drivhus, grønnsakshage, levegger (i flertall) og opphøyde blomsterbed.

Fikk kjøpt brukte betongheller for nesten "ingenting". Så nå har jeg 30kvm å bruke mellom pallekarmer og som gulv inni drivhuset. Jeg gav opp prosjekt teglstein. Ble rett og slett for mye arbeid.

 Så her er litt av det vi holdt på å lempet på i går. God styrketrening for rygg og armer. Forbausende lite jeg kjenner i dag!

Snekker Rolf holder på med å legge kledning rundt vinduer og legge på takpanne - eller hva det nå heter - på taket på drivhuset i dag. Blir spennende å se når jeg kommer hjem. Kanskje kan tomatplantene flytte inn i nydrivhuset i løpet av denne uka?
Skal prøve å få raket og lagt ut heller (først duk) foran drivhuset i dag. Da har jeg utgangspunkt for resten av lay-out'en på grønnsakshagen. Må få det ferdig sånn at jeg kan plante hvitløk og jordslå endel planter jeg ikke har fått plantet enda.

Her har jeg beiset flere pallekarmer og planert ut området. Ripsbusken til høyre bak drivhusdøra må flyttes ettpar meter til høyre. Det skal jeg gjøre til våren. Det må rakes enda flere ganger og tråkkes hardt før jeg kan legge på duk.

August har vært litt på det gjevne værmessig. Ligget litt over normalen temperaturmessig men vi har hatt mye regn. Måtte sette rosene som sto i potter under tak for de bare ballet seg og råtnet. De kviknet til når det ble litt tørrere. Rosene i det nye rosebedet vokser så det knaker og blomstrer masse for å være første året. Regner nok at noen av de er døde når våren kommer, men man vet ikke før man har prøvd.

Det vises ikke så godt i alt det grønne, men det er masse roser og steppesalvie som lyser opp mellom de rosa rosene. Synes kombinasjonen av rosa roser, lilla steppesalvie og limegrønn marikåpe ble flott. Har plukket opp den ideen et eller annet sted. Neste sommer blir det beleggningsstein rundt hele karmen og grønn, klippet plen - og forhåpentligvis ikke noe rot.

Den blå tistelen kjøpte jeg i fjor av Garden Living. Den har greid seg kjempefint og er så nydelig. Elsker blåfargen. Alltid morro med nye stauder som greier seg så bra i H7. Det har vært endel overraskelser denne sommeren til tross for at halve sommeren gikk bort i 4-5 grader og regn. Skal komme tilbake til det i en annen bloggpost.

Ønsker alle ei nydelig uke.
Lena

12 kommentarer:

 1. Litt av noen prosjekter, men det er jo godt å få orden på ting.
  Lykke til med rosene! Skulle være artig å vite hvordan det går med dem i H7, ogh hvilke sorter som gjør det best!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Villrose!
   Stay tuned - jeg skal notere ned hvordan de klarer seg. Men jeg kommer jo selvsagt til å prøve å beskytte de litt ekstra- spesielt om våren når sola begynner å ta sånn at de ikke tørker ut.
   Ha det godt,
   Lena

   Slett
 2. Hei Lena

  Nej man ved ikke før man har prøvet - godt du fortæller om dine erfaringer deroppe fra!
  Imponerende blå tidsel!


  Ha en dejlig ny uge

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Karsten!
   Takk :). Jeg skal holde dere oppdatert på hvordan rosene klarer seg. De hår nå foreløpig greid seg i potte en vinter (tørt og vindstille), så nå blir det spennende å se hvordan de greier seg ute.
   Ha ei nydelig uke,
   Lena

   Slett
 3. Hei Lena!

  Skal si du har mange prosjekter på en gang!
  Utrolig at du tross alt fikk så mye ut av årets sesong. Godt at dere også fikk finvær :)

  Ha en fin uke!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Marit!
   Ja juli og august har vært bra- spesielt juli. Men plantene greide aldri å ta igjen det tapte. Etter den junien vi hadde tenkte jeg at det var bare å glemme hele sommeren og heller tenke prosjekter. Så jeg har hatt masse å holde på med og det har ikke vært for varmt til å jobbe heller. Akkurat passelig 😊
   Ha det godt,
   Lena

   Slett
 4. Hei Lena!
  Morsomt og inspirerende å lese. Det er mye som skjer hos deg. Blått er jeg veldig svak for.
  Fin ny uke til deg! Morsomt å møte deg på instagram.
  Anne

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Anne!
   Ja jeg har entret det 21 århundrede jeg også hehe. Tenkte det var på tide, og så så jeg at flere av dere er på instagram og jeg begynte å kikke litt. Ble inspirert 🤩
   Ja i sommer har jeg hatt mye på gang, og jeg holder på omtrent hver dag nå også. Prøver å få ting ferdig før vinteren kommer.
   Ha ei flott uke du også,
   Lena

   Slett
 5. Her var det mye på gang samtidig!! Artig å følge med på prosjektene dine. Hos meg går det mest i bokashieksperiment og det er kjempegøy å lage jord :) Gulrøttene blei mye større i bokashijord enn i vanlig jord.

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Bente!
   Jeg har også blitt bitt av Bokashi basillen. Har samlet matavfallet/bokashien i en jordfabrikk under verandaen i hele vinter. Skal stappe det oppi pallekarmene når jeg er ferdig med å få pallekarmene på plass. Så er alt klart til å så til våren. Er vedig overbevist om at det blir go knaill og det er jo gulrøttene dine et godt bevis på! I år satte jeg tomatplantene rett i 50/50 matkompost (varmkompost) og hagejord fra sekk. Har ikke trengt å gjødsle i det hele tatt :)
   Ha ei flott uke,
   Lena

   Slett
 6. Du og du hvor mye du har fått gjort i sommer. Litt av arbeidsinnsats. Jeg er imponert. Må være en utrolig god følelse å beskue det hele:)
  Ha en fin uke.
  Jannicke

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk Jannicke! 😊 Ja jeg har da holdt på litt hehe. Ren rekreasjon. Godt å få ferdigstillt prosjekter jeg har hatt i hodet lenge. Det blir bra tilslutt.
   Ha ei fin uke du også,
   Lena

   Slett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...