Etiketter

onsdag 11. desember 2019

Morden Sunrise

MORDEN SUNRISE
Denne Kanadiske rosa har jeg ikke plantet i bed enda, men jeg er ganske sikker på at den vil greie seg likevel. Planen er selvsagt å få plantet den til sommeren.
Den gjennomgår en enorm forandring i farge fra knopp til fullt utviklet blomst. Den dufter litt, men ikke så mye. Iallfall må det være litt varme for at den skal avgi noe duft - og det er det jo som kjent ikke mye av her hos meg.

Jeg vet enda ikke hvor høy den blir her, så jeg får bare gå ut ifra det som skrives om den. Den har allerede overvintret i potte i uoppvarmet drivhus. En av plantene (jeg hadde to) muglet rett og slett pga den høye luftfuktigheten i drivhuset i løpet av vinteren og døde.
H6-7, vokser seg til ca 1m høy i kaldt klima - og høyere i varmere klima.

Kommer fra Parklandserien og ble lansert i 1999. Morden rosene  kommer fra Agriculture Canadas foredlingsstasjon i Morden, Manitoba. Spesielt utviklet for å tåle kalde kanadiske vintre ned til -35 grader.

 

 

 Fullt utsprunget er den litt rufsete og går nesten over til blekgul.
 I det den skal springe ut er knoppen skarpt rødorange.

Etterhvert kommer gulskjæret mer frem som den åpner seg.

 

 Her er den etter min mening på sitt fineste.
Dette bildet er tatt 9/11 etter at jeg flyttet rosene som står i potte inn i drivhuset. Tenkter den vokser seg til når den får litt mer næringsrik jord å leve i.

Morden og Explorer rosene finnes under mange navn i rødt, rosa, gult (Agnes) og hvitt. Jeg har også Morden Fireglow - som jeg skal komme tilbake til etter sommeren.

4 kommentarer:

 1. Hei Lena!

  Utrolig hvilken fargeforvandling den rosen har! De er veldig fine. Jeg klarte å ta livet av en hvit i samme serie, for det var for mye leire der jeg plantet den :(
  Ellers skal de jo tåle mye, så de overlever nok hos deg.
  Ha en fin kveld.

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Marit.
   Ja jeg regner med at de overlever, men det gjenstår å se :)
   Ha det godt,
   Lena

   Slett
 2. Hei Lena

  Jeg har denne rose ved huset i Värmland - en flot sag, med et imponerende farveskifte ja!
  Ærgerligt er det at denne fremsynede forsøgsstation nu er afviklet...

  Ha en dejlig aften

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Karsten!
   Hva? Har de avviklet roseforedlingssenteret? Det var dumt, for de lager jo roser som tåler mitt klima til og med! Men heldigvis ser det ut til at Austin rosene er herdigere enn man har antatt, så da blir det flere av de.
   Ha det godt,
   Lena

   Slett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...