Etiketter

mandag 2. desember 2019

Prairie Joy

Nå er det tid for noen av rosene som ikke har godplassen i rosebedet som hjem, men som virkelig står utsatt for elementene og ikke plantet i opphøyde bed.

PRAIRIE JOY

"Prairie Joy," the bright pink, double shrub rose introduced in 1985 ('Prairie Princess' X 'Morden Cardinette') from  the Morden Research Center in Manitoba, Canada.
H6/7 er oppgitt - og den er nok enda herdigere for den fryser aldri ned i hagen min selv om den står midt i nordøsten om våren og sommeren. Det gjør derimot Polstjärnan som står to meter unna.

Veldig blomsterrik og har god duft. De skarprosa blomstene ser ut som stilkroser når de åpner seg. Dette er en må-ha rose for alle i høyere klimasoner - også fordi den er allrid den første rosa til å blomstre i begynnelsen av juli.

Kanskje den blomstrer enda tidligere hvis jeg greier å skaffe den litt mer le. Elsket av insekter.
 Veldig mange roser så den blomstrer lenge selv om den ikke remonterer noe særlig. Jeg rekker ikke å deadheade hele tiden, så noen ganger ser den litt uryddig ut.

 

 Her sammen med Maidens Blush (og betong!🙈). Jeg skal beskjære den og støtte den opp litt til sommeren da den har lent seg i vindretningen.
Jeg tipper den er blitt ca 150 cm nå og vokser fortsatt. I natt har vi hatt enda en stormfull natt med kraftige vindkast. Me not like!!! Håper det er over nå. I dag har det vært tett snøvær og det har ikke vært ordentlig dagslys. La oss få mørketida overstått! Godt det bare er noen uker igjen til sola snur og det er delilig å sitte å se på sommerbilder.

Ha en flott ettermiddag,
Lena.

 

 

4 kommentarer:

 1. Hei Lena

  "Prairie Joy" er en rigtig flot sag - Forskningcenteret i Morden har givet os så meget godt - bla disse fantastiske roser.
  Hernede er vejret noget anderledes, lidt nattefrost det er alt - indtil videre...

  Ha en dejlig uge

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Karsten!
   Her kommer det til å bli kaos når mildværet slår inn. Men men sånn er det nå bare. Ja mange fine Morden-roser også fra Canada.
   Ha en fin dag,
   Lena

   Slett
 2. Hei, det høres ut som ei fantastisk rose! Polstjernen skal jo være H8, så det er sikkert denne også?

  Stormen merket vi her i Bodø også, den var bare ikke så voldsom her. Ha en fortsatt fin vinter :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Heia!
   Ja den er riktig fin og antakelig nært H8. Litt bar på stammene synes sikkert noen, men det gjelder bare å plante lavere roser sammen med denne - eller stauder.
   Ha en fin dag,
   Lena

   Slett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...